uspješno poslovanje

FOTO Gospodarstvenici napravili osvrt na rezultate protekle godine, Marin Pucar: Veseli rast plaća, na taj se način podiže standard

Županijska komora Koprivnica odabrala je i tri studenta koje će stipendirati u iznosu od 1500 kuna mjesečno. Sama stipendija obvezuje stipendiste na rad u Županiji u dvostrukom trajanju u odnosu na vrijeme stipendiranja.

14:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prostori Županijske komore Koprivnica danas su bili domaćin proširenoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Koprivnica. Stigli su mnogi ugledni gospodarstvenici na čelu s Marinom Pucarom, predsjednikom Uprave Podravke, naše najveće tvrtke.

Bili su tu i Vedran Šimunović, Ljiljana Šapina, članovi NO Podravke, saborski zastupnici Branko Hrg i Mladen Mađer, župan Darko Koren, dožupan Darko Sobota, gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, Dajana Milodanović, novopečena članica NO Podravke, Mirko Kovačev iz Hrvatskih šuma, Stjepan Dergez iz Dergez d.o.o. i mnogi drugi.

Predsjednik Komore Marin Pucar osvrnuo se na proteklu godinu proglasivši ju uspješnom i svima poželio jednako uspješnu 2019. godinu.

– Gospodarska kretanja koja su bila na nacionalnoj, pa i županijskoj razini, donijele su rast i to nas veseli. Zasigurno ima stvari koje nisu dobre, prvenstveno odlazak mladih u inozemstvo. Ako se ovako nastavi i županijsko i nacionalno gospodarstvo imat će problema s radnom snagom, a mislim da to nikom nije u interesu. Ambicija naše županije jest da dođemo u prvih šest županija u Hrvatskoj, naravno ne možemo se mjeriti sa županijama koje rastu kroz turizam, već moramo gledati one u kojima dominira prerađivačka industrija i građevinarstvo. Očekujem da nastavimo ovakve pozitivne trendove i u idućoj godini. Veseli nas da sve više poslodavaca podiže plaće svojim zaposlenicima, na taj se način podiže standard – rekao je Marin Pucar.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Županijska komora Koprivnica odabrala je i tri studenta koje će stipendirati u iznosu od 1500 kuna mjesečno. Dobitnici su Antonio Ferenčić, Ivna Perić i Simona Herceg. Sama stipendija obvezuje stipendiste na rad u Županiji u dvostrukom trajanju u odnosu na vrijeme stipendiranja.

– Ovo znači jako puno, pokrit će veći dio troškova života, puno to olakšava mojim roditeljima. Nakon fakulteta vidim se barem dvije godine u Županiji, kako nalaže ugovor, a poslije toga ću još vidjeti – rekao je Antonio Ferenčić, jedan od dobitnika stipendije.

Župan Koren kazao je kako je teško napraviti kratku analizu godine o stanju gospodarsva. Generalno gledajući naša županija po pitanju gospodarstva pripada u gornji dom, te zasluge idu najviše Podravci, istaknuo je.

Druženje je nastavljeno u Podravkinom restoranu Štagelj.