IZ BAKINE ŠKRINJE

FOTO Gosti iz Hrvatske i inozemstva stigli na folklornu manifestaciju, N. Šešić: Festivalom promoviramo bogatu kulturnu tradiciju

Nastupit će 240 sudionika iz nekoliko zemalja.

13:43h
0
Foto: Marko Dedić

Prijem za sudionike Dana kulturne baštine i 13. Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje održan je danas u prostorijama Županijske uprave.


Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren pozdravio je okupljene, a njegov govor na engleski jezik prevodila je članica Folklornog ansambla Koprivnica Adela Antolić.

– Čast nam je što smo već 13. puta dio jedne od najznačajnijih kulturnih priredbi naše županije. Zahvaljujem ljudima koji su za istu zaslužni. Nadam se kako su u prvome kontaktu s našim krajem ostvarili pozitivne vibracije – kazao je Koren.

Darko Koren // Foto: Marko Dedić

Potom je po jedan član ili članica svake grupe rekao nekoliko riječi o svojem društvu te mjestu, odnosno zemlji iz koje dolazi. Spomenimo kako na cijeloj manifestaciji sudjeluju hrvatske grupe FA Matija Gubec Karlovac, KUD Donji Vidovec, KUD Zrin Legrad i FA Koprivnica. Od inozemnih grupa stigli su austrijski Jugendvolkstanz und schuplattergruppe Furnitz, slovenska skupina Kulturnog društva Podgorci, češki ansambl Vsacan i talijanski Danzerini di Lucinico.

Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić pridružila se zahvalama svim gostima koji su došli u Koprivnicu, obogativši time vrhunski događaj.

– Nadam se kako će se naši gosti lijepo provesti u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, kući ponijeti prekrasne dojmove i uspomene te upoznati gostoljubive ljude – izjavila je.

Kazala je kako je festival mjesto na kojemu se susreću različite kulture, razvijaju i uče osjećaji poštovanja i tolerancije prema drugim narodima i kulturama.

Nada Šešić // Foto: Marko Dedić

– Festivalom promoviramo bogatu kulturnu tradiciju županije i naših gostiju, ali i druge vrijednosti od prekrasne prirode, preko naivnog slikarstva do gastronomije – kazala je.

Vrhunac će manifestacija doživjeti večerašnjim koncertom u Domu mladih. Svoj ples i pjesmu svi navedeni predstavit će od 20 sati.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić Ana Mušlek, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Zrinka Roksandić.

Organizatori festivala na kojem će nastupiti 240 sudionika su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Folklorni
ansambl Koprivnica uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, saveza Alpe
Jadran, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Općine
Legrad.

čitam...