osnovna škola fran koncelak

FOTO Gotova energetska obnova škole u Drnju, ravnatelj Pikivača: Zadovoljan sam koordinacijom radova, sve je završeno u roku

Osim energetske obnove, riješen je i sanitarni čvor u školi te svlačionice čiju je obnovu sufinancirala Županija iznosom od 400.000 kuna, Općina Drnje sa 70.000 te Općina Peteranec s 20.000 kuna.

11:14h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Završena je energetska obnova Osnovne škole Fran Koncelak Drnje vrijedna 2,4 milijuna kuna.

– Zadnjih godina nas je zahvatio val gradnje. Prvo Sigetec, pa Peteranec i energetska obnova matične škole u Drnju i za mojeg radnog vijeka još se stignu riješiti Hlebine i Torčec. Ja ne bih ulazio u stručni dio energetske obnove jer za to imamo ovdje stručne ljude, nego bih se osvrnuo na to što je sve učinjeno. Od početne konferencije je prošlo nekoliko mjeseci, a čini se da je bila nedavno. Sve je završeno u rokovima, lijepo vrijeme nas je poslužilo. Ovom energetskom obnovom dobili smo lijepu novu zgradu. Ona nije lijepa samo nama nego cijelom Drnju. Ako ste vi sada dolazili i željeli ući u tu zgradu, to znači da je ona lijepa. Vizualni cilj je postignut. U svakoj prostoriji zgrade danas nam je toplo. Imali smo sjevernu stranu gdje je uvijek bilo hladno. Iako je vani toplo, to nema veze, da je temperatura -20, nama bi svejedno bilo toplo ispod 14 centimetara kamene vune. Imamo i novo svijetlo, LED rasvjetu koja je puno jeftinija. Osim toga, ugrađeni su radijatori u cijeloj školi, ugrađeni su sunčani kolektori za grijanje vode za potrebe školske kuhinje koji izvrsno funkcioniraju. Ostale su samo sitnice koje još treba završiti, ali to nije toliko ni bitno – ponosan je ravnatelj škole Ivan Pikivača.

Dodaje da je zadovoljan i koordinacijom radova koja je pratila energetsku obnovu, a sastanci su se održavali na tjednoj bazi.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Svaki dan prolazim pokraj ove škole i zadovoljstvo mi je i čast da je županije prepoznala ovu školu kao mjesto gdje je potrebno uložiti određena sredstva. Ova škola zaslužuje da se podigne na jedan viši nivo, a mislim da smo ovim projektom to postigli – ponosan je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

Kako kaže, ovo je tek početak ulaganja u obrazovanje na području Općine Drnje.

– Ova završna konferencija je dokaz da županija ima interes i osnovna politika je obrazovanje i ulaganje u obrazovanje. Županija želi osigurati i unaprijediti uvjete u svim školama. Vodimo brigu o svojim školama. Vrijednost ovog projekta je 2,4 milijuna kuna, financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnosti i kohezije, a u sufinanciranju je sudjelovalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz fonda za Europsko financiranje i provedbe europskih projekata te Koprivničko-križevačka županija kao osnivač – rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Osim energetske obnove, riješen je i sanitarni čvor u školi te svlačionice čiju je obnovu sufinancirala Županija iznosom od 400.000 kuna, Općina Drnje sa 70.000 te Općina Peteranec s 20.000 kuna.