Ulaganja u mlade

FOTO Grad Križevci potpisali ugovore sa studentima o povratu otplaćenih kredita

13:54h
0
Svečano potpisivanje ugovora sa studentima // FOTO: krizevci.hr

Križevački gradonačelnik Branko Hrg potpisao je danas svečane ugovore sa studentima kroz koje se reguliraju načini i uvjeti ostvarivanja prava studenata na povrat otplaćenih rata studentskog kredita.

Studenti s prebivalištem na području Grada Križevaca, a koji u redovitom roku izvršavaju svoje studentske obveze te nakon studija nastave prebivati u Križevcima, imaju mogućnost pretvaranja kredita u stipendiju.

Hrg je podsjetio kako grad vodi sveobuhvatnu brigu o djeci i mladima, od rođenja kada se dobiva financijski dar za dijete, osnovne i srednje škole kroz nagrađivanje najboljih učenika i subvencioniranje prijevoza, do studenata kojima se omogućava dobivanje kredita uz subvenciju kamate i mogućnost da se kredit pretvori u stipendiju.

– Do sada tijekom godina na ovaj način, Grad Križevci, u mlade ljude uložio je oko 1,7 milijuna kuna, te je gotovo 300 studenata koristilo mogućnosti koje pruža ovaj program kreditiranja i stipendiranja – konkretizirao je križevački gradonačelnik ulaganja.

Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.

čitam...
Loading...