savjetovanje saveza društva naša djeca

FOTO Grad Križevci u postupku stjecanja statusa ‘Grad-prijatelj djece’

Gradonačelnik je naglasio kako je u proteklih godinu dana puno toga napravljeno za djecu poput projekata energetskih obnova ustanova, poboljšanja materijalnih uvjeta u školi i vrtiću…

12:31h
0
Foto: križevci.hr

U Križevcima je održano Savjetovanje na temu uloge lokalnih i regionalnih zajednica u ostvarivanju prava djeteta.

Savjetovanje su održale predstavnice Saveza društva ‘Naša djeca’ Hrvatske Snježana Krpes i Iva Mandić, a uvodno je njih i okupljene predstavnike općine i Koprivničko-križevačke županije pozdravio gradonačelnik Mario Rajn.

Gradonačelnik je naglasio kako je u proteklih godinu dana puno toga napravljeno za djecu poput projekata energetskih obnova ustanova, poboljšanja materijalnih uvjeta u školi i vrtiću…

– Uz to, osiguravanja besplatne školske prehrane i kao točka na i osiguravanje besplatnih udžbenika za sve naše školarce i to smatramo jednim vraćanjem zajednici. Puno je posla pred nama, mi se toga ne bojimo nego se veselimo i vjerujem da smo zaista na dobrom putu da postanemo Grad Križevci, prijatelj djece – zaključio je gradonačelnik Mario Rajn.

Na području Koprivničko-križevačke županije, jedini koji je dobio ovaj prestižni status je Grad Koprivnica, dok je Grad Križevci trenutno u postupku stjecanja statusa.

Osim ove akcije, Savez je pokrenuo i projekt ‘Županija – prijatelj djece’ koji je pobliže predstavila gospođa Mandić. U ovaj projekt uključena je i Koprivničko-križevačka županija te se na sudjelovanje županije ukratko osvrnula pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Drugi dio Savjetovanja bio je namijenjen posebno članovima Koordinacijskog odbora akcije Grad Križevci – prijatelj djece’ gdje su članovima dane upute kako se pripremiti i ispuniti završne obaveze kako bi i Grad Križevci dobili ovaj prestižan status.