U PARK ŠUMI

FOTO Gradi se đurđevački hostel i škola u prirodi, planiraju se novi turistički i sportski sadržaji u Boriku

Grad Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna, dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

10:00h
0
Foto: djurdevac.hr

U Đurđevcu se naveliko radi na realizaciji projekta prirodne baštine, tako su u tijeku građevinski radovi na Posjetiteljskom centru, a krenuli su i prvi veći radovi na izgradnji hostela u Park šumi Borik.


U sklopu projekta prirodne baštine Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka u Park šumi Borik u tijeku su radovi na izgradnji hostela i škole u prirodi, a radove su obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca te pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Riječ je o zgradi koja se nalazi u šumi Borik i koja će se pretvoriti u hostel sa smještajnim kapacitetima. Plan je pokrenuti i školu u prirodi gdje će učenici iz cijele Hrvatske imati priliku iz prve ruke upoznati posebnosti života na Đurđevačkim pijescima.

Foto: djurdevac.hr

Trenutno su u tijeku radovi na zidanju prizemlja zgrade te izgradnji pregradnih zidova u podrumu.

– Smještajni kapaciteti prvenstveno će biti namijenjeni školarcima i vrtićarcima koji će dolaziti u našu školu u prirodi. Planiramo organizirati kreativne radionice na kojima bi djeca kroz rad i igru spoznala vrijednost i ljepotu naše prirodne baštine, a to su Đurđevački pijesci i Park šuma Borik. Većinu vremena djeca bi provodili na otvorenome istražujući šumu koja ih okružuje uz zabavne sportske aktivnosti. Radimo i na dodavanju novih sportskih i turističkih sadržaja u Boriku, nedavno nam je i prošao projekt kojim ćemo uspostaviti i urediti poučne staze u park-šumi Borik, te trim stazu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: djurdevac.hr

– Mi smo već prepoznati kao turistički grad, a Grad Đurđevac je odavno prepoznao važnost razvijanja kontinentalnog turizma i prezentacije prirodnih bogatstava. Mi ćemo kroz ovaj projekt dodatno prezentirati Park šumu Borik, Đurđevačke pijeske te prostor između Drave i Bilogore. Projekt ima niz aktivnosti, a jedno od najznačajnijih jest uređenje zgrade Prekršajnog suda te izgradnja hostela. Sufinancirano je i sedam plaća, bit će tu virtualne animacije, šetnje i svi će moći doživjeti Đurđevac punim plućima. Ovakvim projektima stajemo uz bok hrvatske prirodne baštine – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Grad Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna, dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

čitam...