Prijem

FOTO Gradonačelnik primio zlatne tamburaše iz Križevaca i čestitao im na velikom uspjehu

Učinili ste nas ponosnim što je već tradicionalno obilježje našeg Tamburaškog orkestra, rekao je Mario Rajn.

15:56h
0
Foto: krizevci.hr

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci osvojio je Zlatnu plaketu i prvo mjesto u kategoriji orkestara do 21 godine na prestižnom natjecanju pod nazivom International Youth Music Festival održanom u Bratislavi.

Tim je povodom gradonačelnik Mario Rajn sa zamjenikom Danijelom Šaškom održao prijem u Velikoj vijećnici Grada Križevaca kako bi im čestitao na ostvarenom uspjehu.

– Učinili ste nas ponosnim što je već tradicionalno obilježje našeg Tamburaškog orkestra. Drago mi je da se ova tradicija nastavlja, a posebno mi je drago da ste bili jedini predstavnik Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik te zahvalio ravnateljici Glazbene škole i profesoru Igoru Kudeljnjaku, dok je učeniku Tomislavu Kopriću uputio posebnu čestitku s obzirom da je on na istom natjecanju dobio nagradu za solo izvedbu na bisernici.

Ravnateljica Glazbene škole Branka Špoljar zahvalila je gradonačelniku na ovom prijemu dodavši kako je ovaj uspjeh kruna svega što smo postigli u ovoj školskoj godini. Naime, učenici Glazbene škole su u ovoj školskoj godini osvojili 105 nagrada od čega je 55 prvih nagrada, objasnila je ravnateljica.

– Neizmjerno sam sretan što smo opet postigli jedan zavidan uspjeh – naglasio je profesor Igor Kudeljnjak te ukratko predstavio nagrade koje je orkestar osvojio te pri tome posebno naglasio kako je sve to rezultat jednog timskog rada.

čitam...