prijem

FOTO Gradonačelnik Rajn primio rukometašice Doru i Larissu Kalaus

Gradonačelnik Mario Rajn uručio je Dori i Larissi medaljon sv. Marka Križevčanina, izvorni suvenir Križevaca.

13:43h
0
Foto: križevci.hr

Rukometne reprezentativke Hrvatske nedavno su ostvarile najveći uspjeh hrvatskog ženskog rukometa osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj. U sastavu reprezentacije koja je osvojila broncu zlatnog sjaja, bile su i križevačke rukometašice Dora i Larissa Kalaus. Njih je ugostio gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.


– Veliko mi je zadovoljstvo upriličiti vam ovaj prijem, vi ste više od svega to zaslužili. I svojim uspjehom i predanim radom – istaknuo je gradonačelnik i uputio im čestitke na postignutom rezultatu.

– Naše sugrađanke su vrhunske studentice. Mislim da je to jako bitno osvijestiti, da uz vrhunski sport i vrhunske rezultate koje postižete, da itekako možete služiti kao primjer u akademskom smislu. Najviše od svega na ponos svojim roditeljima i zajednici iz koje dolazite – dodao je gradonačelnik i naglasio kako su cijeli Križevci ponosni na njih.

Na prijemu i čestitkama zahvalila je Larissa Kalaus.

– Hvala što ste nas primili i na svim čestitkama. Moram priznati da sam ugodno iznenađena što se čestitali i na tom akademskom dijelu. Znam da se u ovom dijelu fokusira na taj sportski uspjeh, eventualno spominjanje akademskog je u kontekstu koliko je to hrvatska realnost, isplativo i slično, stoga vam hvala i na tome. I naravno što ste prepoznali i pozvali naše roditelje koji su bili velik dio ovog uspjeha – istaknula je.

Pridružila se i Dora Kalaus.

– Hvala vam što ste nas pozvali, hvala što ste upriličili ne samo ovaj prijem nego i onaj doček i oni mali sportski entuzijasti kad smo došle u Križevce navečer. Baš je bilo lijepo, bilo je lijepo za vidjeti da nas sugrađani prate, iako već dugo nismo dio križevačke sportske zajednice nego smo nastavile naš put u drugim gradovima i mjestima. Lijepo je znati da nas se prati, da se ponosi nama i lijepo je biti dio ovoga i što ste nas sad primili ovdje – naglasila je.

Gradonačelnik Mario Rajn uručio je Dori i Larissi medaljon sv. Marka Križevčanina, izvorni suvenir Križevaca. Prijemu su prisustvovali zamjenik Mario Martinčević, roditelji Vera i Tihomir Kalaus te predstavnici medija.

Foto: križevci.hr
Foto: križevci.hr
Foto: križevci.hr
Foto: križevci.hr
Foto: križevci.hr
Foto: križevci.hr
Foto: križevci.hr

čitam...