suradnja s policijom

FOTO Gradska knjižnica ugostila tribinu O vozačicama, vozačima i sigurnosti u prometu

Gđa. Spomenka Stankić, pomoćnica načelnika PP Đurđevac, prezentirala je obveze vozačica i vozača vozila kod događaja prometne nesreće.

12:17h
0
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

U prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac jučer je održana tribina na temu O vozačicama, vozačima i sigurnosti u prometu. Tribina je održana u organizaciji i suradnji Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke, Gradske knjižice Đurđevac i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.

Gđa. Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, govorila je o Ženama uoči 8. ožujka – ravnopravnosti, promicanju prava i položaju žena u svim segmentima društva na području Županije, ali i šire.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc, prezentirala je stanje sigurnosti u prometu na području PU Koprivničko-križevačke županije za 2018. godinu te dala komparaciju vozačica i vozača kao počinitelja prometnih nesreća, s posebnim naglaskom na mlade vozače, korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela, te je osim događanja prometnih nesreća prezentirala i rad prometne policije.

Gosp. Pero Krešić, tajnik Auto-kluba Đurđevac, govorio je o zainteresiranosti kandidata za vozačice i vozače, posebice mladih, odnosno za polaganje ispita za stjecanje vozačke dozvole, te se osvrnuo na greške koje čine vozačice i vozači tijekom polaganja ispita, te je istaknuo teškoće koje su žene imale početkom 20. stoljeća kao kandidatkinje za vozače i vozačice.

Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

Davorka Gazdek iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, govorila je o tome kako alkohol djeluje na reakcije vozača, prije svega na vrijeme reagiranja vozača pod utjecajem alkohola.

Gđa. Spomenka Stankić, pomoćnica načelnika PP Đurđevac, prezentirala je obveze vozačica i vozača vozila kod događaja prometne nesreće.

Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac i knjižničarka Sanja Lacković iznijele su podatke o članicama i članovima knjižnice, te tematici knjiga i autorima koje najčešće posuđuju članice u odnosu na one koje posuđuju članovi.

Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

Tribini su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne uprave i samouprave, članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, predstavnici lokalnih medija, učenici Gimnazije Dr. I. Kranjčeva Đurđevac i Strukovne škole Đurđevac sa pedagogom i  ravnateljima škola, predstavnici auto-škola i autoklubova s područja grada Đurđevca, zainteresirani građani, te predstavnici PU koprivničko-križevačke.

Foto: Gradska knjižnica Đurđevac
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac