tjedan crvenog križa

FOTO Gradski vijećnici pripremili roštilj korisnicima pučke kuhinje

14:43h
0
Gradski vijećnici pripremili roštilj // Foto: Matija Gudlin
Gradski vijećnici pripremili roštilj // Foto: Matija Gudlin

Preko socijalnog programa Grada Koprivnice i preko Centra za socijalnu skrb imamo 120 korisnika, a tu su i članovi koprivničkog Crvenog križa koji su starije bolesne osobe tako da imamo oko 150 korisnika pučke kuhinje dnevno, rekla je Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

U povodu obilježavanja Tjedna Crvenog križa koprivnički gradski vijećnici danas, u ponedjeljak, pripremili su roštilj za korisnike koprivničke pučke kuhinje.

Adela Sočev // Foto: Matija Gudlin
Adela Sočev // Foto: Matija Gudlin

– Vijećnici su odlučili donirati namirnice i pripremiti roštilj za naše korisnike, kao i ranijih godina. Preko socijalnog programa Grada Koprivnice i preko Centra za socijalnu skrb imamo 120 korisnika, a tu su i članovi koprivničkog Crvenog križa koji su starije bolesne osobe tako da imamo oko 150 korisnika pučke kuhinje dnevno – rekla je Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Objasnila je kako se Tjedan Crvenog križa obilježava od 8. do 15. svibnja na datum rođenja Henryja Dunanta, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Vesna Želježnjak // Foto: Matija Gudlin
Vesna Želježnjak // Foto: Matija Gudlin

S druge strane, Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica, istaknula je kako Grad već dugi niz godina brine za potrebite izdvajanjem novca iz gradskog proračuna.

– Bili bismo sretni da to nije tako, odnosno da što manje ljudi koristi našu pučku kuhinju, ali što možemo, situacija nije takva samo u našem gradu nego i drugdje – zaključila je.

U pripremi ručka djelatnicimia Crvenog križa pridružili su se Sandra Sinjeri, Darko Tetec, Aldijana Matić, Anica Desnica, Zoran Gošek, Melita Samoborec, Željko Vugrinec, Mišel Jakšić, a Darko Ledinski došao je probati što su njegovi kolege pripremili.

čitam...