Tjedan Crvenog križa

FOTO Gradsko društvo koprivničkog Crvenog križa primilo 600 novih mališana u svoj podmladak, Adela Sočev: Želimo da se prvašići upoznaju s nama, a kasnije i aktivno uključe

U četvrtom razredu ove mališane očekuje edukacija Sigurnost na vodi u sklopu CK, a od ove godine tu su i volonterski programi u sklopu projekta Volimo volontiranje.

15:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Hrvatski Crveni križ svake godine od 8. do 15. svibnja obilježava Tjedan Crvenog križa, koji započinje obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 8. svibnja.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, već tradicionalno, temeljem svojeg Programa rada za 2018. godinu, organiziralo je  prijem učenika svih prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa.

Ove godine u Domoljub je pristiglo 600 učenika prvih razreda iz ukupno 13 osnovnih škola s područja Grada Koprivnica i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

– Ove godine, kao i dosadašnjih godina, mi već tradicionalno organiziramo prijem učenika prvih razreda u podmladak Crvenog križa. Počeli smo s prijemima u tjednu Crvenog križa i ukupno u 11 općina i na području Grada Koprivnice u podmladak će biti primljeno 600 prvašića. Nama je cilj da se oni upoznaju s Crvenim križem i onim što mi radimo pa smo svim prvašićima poklonili slikovnice ABC Crvenog križa, a kasnijih godina imat će prilike uključiti se aktivnije u podmladak, ako žele – rekla je Adela Sočev, ravnateljica GD CK Koprivnica.

U četvrtom razredu ove mališane očekuje edukacija Sigurnost na vodi u sklopu CK, a od ove godine tu su i volonterski programi u sklopu projekta Volimo volontiranje. Sve škole su humanitarno nastrojene, iz škola često dolaze donacije, ovisno što se učenici dogovore.

Svečani program počeo je pjesmom Neka cijeli ovaj svijet, a moglo se vidjeti i lijepih recitacija i glazbenih komada u izvedbih najmlađih. Svi okupljeni polaznici prvih razreda glasno su izgovarali riječi zakletve nakon koje su i službeno primljeni u obitelj Crvenog križa.

Loading...