TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO Gruntovčanijada u Sigecu održana bez legende Martina Sagnera, prepuna dvorana odala mu počast

Gruntovčanijada se po dobro starom običaju održala u Društvenom domu Sigetec, a osim homaga Martinu Sagneru i novog skeča o dogodovštinama u Gruntovcu predstavljeni su i Božićni običaja u Sigecu.

19:28h
0
Foto: Mateo Alečković
Foto: Mateo Alečković

Sigetec je večeras ponovno postao Gruntovec, idilično podravsko mjesto uz Dravu po čijim ulicama hodaju Dudek i Regica, Čvarkeš i Babica dok Presvetli i Cinober pak nekaj “zmišljavajo”.

Udruga Sigečko srce večeras je održala tradicionalnu Gruntovčanijadu kojom već 11. put zaredom oživljava sjećanje na kultnu TV seriju snimanu sedamdesetih godina prošlog stoljeća u njihovom selu. Po prvi puta otkako se Gruntovčanijada organizira na ovoj manifestaciji nažalost nije bio Martin Sagner, koji je utjelovio nezaboravni lik Dudeka.

– U znak štovanja velikog hrvatskog glumca i što je nama još važnije iskrenog prijatelja Sigeca i našeg KUD-a Gruntovec, ovogodišnja manifestacija posvećena je upravo Martinu. S nama su i članovi njegove obitelji te brojni štovatelji iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije – istaknula je predsjednica Udruge Milica Lukačinec.

Gruntovčanijada se po dobrom starom običaju održala u Društvenom domu Sigetec, a osim hommagea Martinu Sagneru i novog skeča o dogodovštinama u Gruntovcu predstavljeni su i božićni običaji u Sigecu.

Kako je bilo pogledajte u galeriji.