Raj za ljubimce

FOTO Hoće li Križevci dobiti park za kućne ljubimce?

11:11h
0
Park u Tomislavovoj ulici // FOTO: Admir Sinani

Branko Hrg najavio je mogućnost izgradnje prvog parka za kućne ljubimce u Križevcima na zadnjoj sjednici gradskog vijeća.

Vijećnica Mira Harča (HSS) u svom je izlaganju za govornicom progovorila o problemima dječjih igrališta s posebnim osvrtom na igralište u Tomislavovoj ulici koje se nalazi u centru Križevaca. Harča je izrazila nezadovoljstvo sigurnošću tog igrališta s obzirom na blizinu ceste i učestalo obitavanje pasa koji se kreću i ometaju djecu u igri.


– Razmišljao sam da probamo napraviti neko igralište za kućne ljubimce, posebno za pse. Mislim da je to važna stvar. I ja imam kućne ljubimce i trebalo bi osigurati neki prostor gdje bi ih ljudi mogli dovesti na igru – replicirao je Hrg vijećnici.

Križevački gradonačelnik dodao je kako se igralište u Tomislavovoj ulici pojavljuje kao problem na vijeću već nekoliko godina te kako su pokušali utjecati na probleme tako što su postavljali table i slali komunalnog redara.

Spomenuo je i prijedloge građana za ograđivanjem igrališta što je pak komentirao kako bi se tim potezom trebao angažirati čovjek koji bi zaključavao i otključavao igralište. Podsjećamo kako je grad Koprivnica prije par mjeseci osmislila i otvorila Park za pse, a ideja križevačkog gradonačelnika zasigurno je razveselila vlasnike malih kućnih ljubimaca.

čitam...