SPEKTAKL U KOPRIVNICI

FOTO Hrvatska u dvorani Gimnazije ugošćuje Njemačku, Šoštarić: Cure ostavljaju srce na parketu, D. Milosavljević: Osjećamo se kao doma

Direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić zahvalio se Gradu Koprivnici te prijašnjim suorganizatorima na vrhunskim događajima, uručivši gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću dres kapetanice Katarine Ježić.

15:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Dvorana koprivničke Gimnazije u nedjelju će od 16 sati biti domaćin kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. u Japanu između Hrvatske Njemačke. Povodom toga danas je održana konferencija na bazenima Cerine. Ujedno je svečano potpisan Ugovor o suorganizaciji utakmice.

Direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić zahvalio se Gradu Koprivnici te prijašnjim suorganizatorima na vrhunskim događajima, uručivši gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću dres kapetanice Katarine Ježić.

– Mislim da će i ova utakmica odjeknuti sportskom javnošću regije, županije i grada te da ćemo imati jedan lijepi događaj. Vjerujem kako će djevojke biti bodrene na jednak način kao kada igra Podravka. HRS će i u ubuduće u Koprivnici partnera i suorganizatora.

Predsjednica Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević istaknula je zadovoljstvo što će Hrvatska s kvalitetnim protivnikom igrati u Koprivnici.

– Veliko zadovoljstvo za našu publiku. Rukometni savez vidio je kako su Podravkine utakmice dobro posjećene. Pretpostavljam da ćemo imati punu dvoranu koja će bodriti igračice prema dobrom rezultatu. Naravno, zahvaljujemo gradu na sufinanciraju projekta – kazala je J. Stričević.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Gradonačelnik Jakšić pozdravio je izbornika hrvatske reprezentacije Nenada Šoštarića te igračice K. Ježić i Dejanu Milosavljević, ali i Dragu Ćosića koji je danas, također, bio moderator konferencije.

– Koprivnica je grad sporta i bez imalo prenaglašavanja glavni hrvatski grad kada pričamo o ženskom rukometu. Našoj reprezentaciji dat ćemo poticaj u leđa. Svi zajedno u Koprivnici možemo pobijediti Njemačku – kazao je Jakšić.

Foto: Matija Gudlin
Drago Ćosić // Foto: Matija Gudlin
Šoštarić: Zdravstveno stanje je vrlo dobro, moramo iskoristiti dane do utakmice

Izbornik Šoštarić istaknuo je kako će se reprezentacija danas kompletirati dolaskom Kapetanović te Blažević i Dežić.

– Danas počinjemo zajedno, dok smo prije radili na situacijskim vježbama. Djevojke rade jako dobro. Imamo cure koje ostavljaju srce na parketu. Zdravstveno stanje je vrlo dobro, na nama je da dane do utakmice maksimalno iskoristimo. Tako možemo sebi i publici podariti slavlje – kazao je izbornik.

Kapetanica K. Ježić istaknula je veliku želju za prolaskom i igranjem velikoga natjecanja. Ne sumnja kako će uz zdrave, sretne i srčane igračice doći i rezultat. Domaća igračica D. Milosavljević je, pak, podsjetilo je na tešku sezonu, ali unatoč umoru, tvrdi kako za reprezentaciju uvijek mogu pronaći snagu.

Foto: Matija Gudlin
Dejana Milosavljević // Foto: Matija Gudlin

– Cure se ovdje osjećaju kao doma. Meni je posebno drago što igram u Koprivnici. Europske su utakmice ispunile dvoranu, mislim da će tako biti i sada – kazala je D. Milosavljević.

Kakva je Njemačka?

K. Ježić kaže kako Njemice čine sastav koji ima glavu i rep, koji zna što rade.

Foto: Matija Gudlin
Katarina Ježić // Foto: Matija Gudlin

– Jednako tako, imamo kvalitetu kojom možemo pronaći njihove slabe točke. Taktiku bih prepustila treneru, na nama je da ga slušamo – rekla je kapetanica, na što se nadovezao izbornik.

– Po meni, Njemačka ima jednu od najtalentiranijih generacija. Izuzetno su kvalitetni na vanjskim pozicijama, ne zna se koja je igračica bolja. Novi izbornik unio je dodatnu brzinu. Puno će se kretati, s i bez lopte. Sigurno će nastojati sve riješiti u Koprivnici – objasnio je.

Šoštarić tvrdi kako ništa osim maksimalnog doprinosa neće biti dovoljno protiv takvoga protivnika. Dodatno, Hrvatska prolazi smjenu generacija, a sadašnja se, prema njemu, želi vratiti na veliku scenu.

Foto: Matija Gudlin
Nenad Šoštarić // Foto: Matija Gudlin

– Na tome putu moramo pobijediti jake. U projekciji koju ja vidim, očekujem da se Hrvatska plasira među osam najboljih. No, kratkoročno, idemo pobijediti Njemačku – rekao je.

Istaknuo je podatak prema kojemu Njemačka ima više registriranih igrača nego Hrvatska stanovnika. S druge strane, naša reprezentacija uz manji bazen igračica, neće moći računati na Marijetu Vidak koja se tek vratila treninzima i Ćamilu Mičijević koja se ponovno ozlijedila nakon pauze od devet mjeseci.

– Nećemo moći pucati preko Njemica, Ali, pucat ćemo kroz njih. Moramo naći drugu taktiku, prilagoditi se. Naša je ekipa brza, nakon agresivne obrane povlačit ćemo kontru i polukontru što je tendencija modernog rukometa. Moramo biti svjesni da moramo trčati i u drugome smjeru te zaustaviti njihove kontre. Ukoliko to uspijemo, bit će to vrlo zanimljiva utakmica – zaključio je Šoštarić.

Foto: Matija Gudlin
Silvio Njirić // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

čitam...
Loading...