9 C
Koprivnica
Nedjelja, 2. travnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZLATNA LIGA

FOTO Hrvatske odbojkašice i odbojkaši te europska elita dolaze u Varaždinsku arenu
F

Hrvatska muška reprezentacija već je započela s pripremama u Mariboru, dok će se najbolje hrvatske odbojkašice okupiti 13. svibnja u Varaždinu.

Ne propustite

Hrvatska i Varaždin idućih će tjedana biti domaćini vrhunskoj europskoj odbojci. Hrvatske ženska i muška reprezentacija igraju čak šest utakmica grupne faze Europske Zlatne lige između 29. svibnja i 15. lipnja, dok se Final Four Eurolige za seniorke igra od 20. do 22. lipnja. U Areni Varaždin tako će se okupiti prava elita europske odbojke.

– Već po drugi puta Hrvatski odbojkaški savez domaćin je prestižnog natjecanja, Europske Zlatne lige za žene i muškarce, ove godine u gradu Varaždinu. Obje naše seniorske reprezentacije natječu se u kategoriji Zlatne Eurolige, a domaće utakmice će se igrati 29. 5., 1. 6. i 15. 6. I muška i ženska ekipa okupljaju se sljedeći tjedan u Varaždinu, i tamo će boraviti sve do završetka natjecanja, kojem je kruna Final Four u ženskoj konkurenciji, na rasporedu 21. i 22. 6. Ovo vrhunsko odbojkaško natjecanje privući će veliki broj domaćih i međunarodnih gostiju i sigurni smo da će naši reprezentativci gradu Varaždinu pružiti pravu sportsku poslasticu. Pozivamo sve navijače da dođu u Varaždinsku arenu i podrže naše odbojkaše – izjavila je Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Foto: TIPO marketing PR

Seniori skupinu B otvaraju susretom s Estonijom 29. svibnja, nastavljaju sa Španjolskom 1. lipnja te završavaju s Nizozemskom 15. lipnja. Nakon uzvratnih susreta znat će se putnik na Final Four za seniore koji se igra u Talinu 22. i 23. lipnja. Ovo natjecanje pokrenuto je 2004. godine, a od tada je najuspješnija bila reprezentacija Nizozemske koja ga je osvojila dva puta.

– Ove godine očekujem da podignemo level naše odbojke, Zlatna liga je idealan poligon za to, isto tako da pokažemo i dokažemo sebi da se možemo ravnopravno nositi s jakim europskim reprezentacijama. Ove godine je cilj da ostanemo u ligi sve preko toga bi bio bonus, naša skupina je dosta jaka i mislim da će biti čvrsta i teška borba u svakoj utakmici. Estonci su čvrsta momčad, jak kolektiv s nekoliko odličnih pojedinaca, Također, Nizozemci su solidna europska momčad, koja ima širok kadar igrača, mislim da će dosta rotirati tijekom ove Zlatne lige, i sa Španjolcima smo odigrali par prijateljskih utakmica prošle godine, bili su nam baš odličan protivnik po mjeri. Ovim putem bih pozvao navijače da dođu u što većem broju podržati našu mladu reprezentaciju, njihova podrška će nam biti od velike pomoći, mislim da će gledati lijepu odbojku – u telefonskom razgovoru rekao je Ivan Raič.

Seniorke 29. svibnja igraju s Mađarskom, s Austrijom 1. lipnja i s Francuskom 15. lipnja. Ove utakmice bit će odlična priprema našim reprezentativkama za Final Four u koji će se igrati s najboljim nacionalnim vrstama grupne faze. Euroliga za seniorke pokrenuta je 2009. godine, a najviše zlatnih odličja, njih tri, uzele su reprezentativke Srbije.

– Zlatna liga ponovno ovo ljeto, stari protivnici Francuska, Mađarska i Austrija,. Iako smo organizatori Final foura, koji će se održati u Varaždinu, želimo svakako ostvariti što više pobjeda. Odlično nam je to što ćemo imati vise vremena da se pripremimo za to polufinale, koje nam je jako bitno. Pozivam sve navijače da dođu u Varaždin i da nas podrže – rekla je kapetanica hrvatske reprezentacije Samanta Fabris.

Najbolje dvije plasirane ekipe Eurolige osvajaju plasman u Challenger Cup 2019 na kojem se natječu za Ligu nacija.

Hrvatska muška reprezentacija već je započela s pripremama u Mariboru, dok će se najbolje hrvatske odbojkašice okupiti 13. svibnja u Varaždinu.

Uz same utakmice naše ženske i muške reprezentativce očekuju i brojne aktivnosti izvan terena.

GOLDEN EUROLEAGUE 2019 / Raspored Arena Varaždin / Hrvatska  / Muškarci
Srijeda, 29. 5. – Hrvatska – Estonija – 16.30
Subota,  1. 6. – Hrvatska – Španjolska – 16.30
Subota, 15. 6. – Hrvatska – Nizozemska – 16.30

GOLDEN EUROLEAGUE 2019 / RASPORED Arena Varaždin / Hrvatska  / Žene
Srijeda, 29.5. – Hrvatska – Mađarska – 19.00
Subota, 1. 6. – Hrvatska – Austrija – 19.00
Subota, 15. 6. – Hrvatska – Francuska – 19.00

Final Four seniorke – 20. i 22. lipnja 2019. – Arena Varaždin

Foto: TIPO marketing PR
Foto: TIPO marketing PR
Foto: TIPO marketing PR
Foto: TIPO marketing PR
Foto: TIPO marketing PR
Foto: TIPO marketing PR
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

MODA NA ULICI

Skockana Sanda u proljeće zakoračila s malo ruža i baš originalnom jaknicom

Usred smo prijelaznog razdoblja kada po običaju spremamo deblju garedrobu, a vadimo tanje odjevne komade. Jutra su prohladna pa...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti