Sarajevo 2017.

FOTO Hrvatski kadeti nastupili na Europskom prvenstvu u hrvanju

Za Hrvatsku su nastupile četiri hrvačice i osam hrvača.

13:03h
0
FB IMG

Prošli tjedan u Sarajevu održalo se Europsko kadetsko prvenstvo u hrvanju. Za Hrvatsku su nastupile četiri hrvačice i osam hrvača.

U ženskom dijelu ekipe, koji je predvodio trener Senad Mujagić, najveće nade polagale su se u članicu HK Ludbreg Ivu Gerić, koja je nastupala u kategoriji do 56 kg. U prvom kolu ždrijeb je donio predstavnicu Litve. Unatoč tome što je Iva bila iscrpljena zbog skidanja kilograma, borba je bila izjednačena. Prva runda je završila rezultatom 1:0, prednosti predstavnicom Litve. U drugoj rundi Iva je aktivnija i izjednačuje na 1:1 i takav rezultat bi joj donio pobjedu jer je osvojila posljednji bod.

No, nešto više od pola minute prije kraja, Iva vjerojatno ponesena atmosferom, ulazi u jednu riskantnu situaciju, gdje iskusna Litvanka izvodi kontranapad i zahvat tuš na našoj hrvačici. U nastavku natjecanja predstavnica Litve nije uspjela doći do finala tako da ni Iva nije imala priliku na daljnje borbe kroz repesaž. Ostale predstavnice također nisu uspjele ostvariti pobjede u prvim borbama.

Od muške ekipe najbolji je bio Tomislav Hader iz Sesveta koji se plasirao na peto mjesto u kategoriji do 85 kg, a po jednu pobjedu ostvarili su dečki iz Siska, Luka Malobabić do 63 kg i Karlo Kodrić do 76 kg.

– Generalni dojam s ovog prvenstva je da imamo nadarene hrvačice i hrvače, ali teško možemo parirati hrvačkim velesilama poput Turske, Rusije i ostalih istočnih zemalja, koje na prvenstva ovog nivoa dolaze s desetak trenera, fizioterapeuta i sl. dok mi sami plaćamo troškove kako bi uopće mogli nastupiti. Bez obzira na sve to, očekivanja kluba od naše Ive Gerić su i dalje velika. Iva u ovom uzrastu ima pravo nastupa još naredne dvije godine i vjerujemo da će već iduća godina biti rezultatski uspješna – poručuju iz kluba.