veliki uspjeh

FOTO Hrvoje Petrić ponovo izabran za jednog od pet članova uprave Europskog društva povijesti okoliša, Petrić: Ovo je veliko priznanje

Na konferenciji su sudjelovali i znanstvenici, studenti i gimnazijalci iz Koprivnice, a Hrvoje Petrić je održao predavanje o povijesti okoliša rijeke Drave na primjeru Drnja, Gole i Gotalova.

15:00h
0
Hrvoje Petrić i vodeći ekohistoričar Donald Hughes // Foto: Ustupio Hrvoje Petrić

Hrvoje Petrić, poznati koprivnički povjesničar i suradnik portala ePodravina ponovo je izabran za jednog od pet članova uprave Europskog društva povijesti okoliša.

Na tu istu dužnost izabran je prije dvije godine i to na konferenciji i skupštini u Versaillesu, gdje se izborio da ovogodišnjoj domaćin bude Hrvatska.

Važno je istaknuti da je jedini hrvatski povjesničar koji je trenutno uključen u uprave europskih strukovnih asocijacija.

To je veliko priznanje za hrvatsku znanost i za mene osobno koje pokazuje da je Hrvatska znanost povijesti okoliša prepoznata i priznata na europskoj razini, a vjerujem da s ovom snagom možemo pomagati drugima da se razvijaju – kazao je Hrvoje Petrić.

Članovi ovogodišnje skupštine pohvalili su organizaciju zagrebačkog skupa povjesničara okoliša koji ih je okupio oko 444 iz cijelog svijeta.

Konferencija je hrvatskoj povijesti okoliša donijela veliki poticaj za daljnji razvoj, a uz to je izuzetno važna ne samo za promociju znanstvenih istraživanja iz povijesti okoliša u državi nego i kroz mogućnost uključivanja hrvatskih istraživača u europske pa i svjetske istraživačke mreže.

Osim toga brojni naši imali su prilike upoznati neke od vodećih svjetskih povjesničara okoliša.

Na konferenciji su sudjelovali i znanstvenici, studenti i gimnazijalci iz Koprivnice, a Hrvoje Petrić je održao predavanje o povijesti okoliša rijeke Drave na primjeru Drnja, Gole i Gotalova.

Sljedeća znanstvena konferencija, točnije europski kongres povjesničara okoliša bit će održan 2019. godine u Talinu, a Hrvoje Petrić je izabran za člana programskog odbora toga skupa, kako bi svojim iskustvom mogao pomoći organizirati konferenciju u Estoniji.