počast

FOTO I Rasinja se oprostila od Balaševića koji korijene vuče upravo iz tog podravskog mjesta

"Dal se još uvek hlad kruni kao zad, oko Rasinje, Da li krajem svibnja usplahiri ribnjak ko kad mlad lopoč nagrne. Dal se iko seti kad dodju Svi sveti da bršljane razgrne, Il to samo geni, spaseni u meni, sanjaju svoj san."

15:24h
0
Foto: Leonarda Gregur i Melita Kelrajter
Foto: Leonarda Gregur i Melita Kelrajter

Tuga za Đorđe Balaševićem ne jenjava. Poznato je kako je volio Podravinu i Rasinju, rodno mjesto svoje majke Veronike Matilde Dolenec. Žalost nije zaobišla ni Rasinju.

Na mjesno igralištu nogometnog kluba Rasinja mnogi su obožavatelji odali počast proslavljenom glazbeniku i skladatelju tako što su zapalili lampaš.

Našlo se tu i nekoliko mještana Rasinje koji su ga obožavano i vjerno pratili na njegovim nastupima. Uvijek bi se sjetio rodnog mjesta svoje majke i posvetio barem jednu pjesmu Rasinji, mjestu pokraj Koprivnice.

Svaki put kad bi nastupao u podravskom kraju nije propustio posjetiti Rasinju. Kuća njegove majke više ne postoji, a Rasinju je opjevao i u stihovima.

“Dal se još uvek hlad kruni kao zad, oko Rasinje, Da li krajem svibnja usplahiri ribnjak ko kad mlad lopoč nagrne. Dal se iko seti kad dodju Svi sveti da bršljane razgrne, Il to samo geni, spaseni u meni, sanjaju svoj san.”