Potpisali ugovor s Gradom

FOTO Igralište škole A.N. Gostovinski postaje pametno, uz pomoć fascinantne aplikacije trojice srednjoškolaca

Postojat će sustav bodova koji će biti cijena rezervacije igrališta, kako korisnici ne bi zloupotrijebili sustav rezervacije i provodili cijeli dan na igralištu. Stoga će se korisnici organizirati u grupe kako bi postizali potreban broj bodova za igralište, uputio nas je Lovro.

11:59h
0
Mladi tim Leonard, Matija i Lovro // Foto: Matija Gudlin

Srednjoškolci Lovro Grgić, Matija Kolarić i Leonardo Gazdek koji su razvili aplikaciju za korištenje novuređenog igrališta OŠ A. N. Gostovinski, danas su potpisali ugovor s Gradom.

Uime Grada mladim inovatorima zahvalio se Mišel Jakšić i položio nade u daljnju suradnju.

– Događaji u zadnje vrijeme pokazuju da Koprivnica pomiče granice u korištenju pametnih aplikacija te da ide u smjeru da postane digitalni grad. Novo igralište bit će jedno od najboljih u zemlji, a s novom će aplikacijom postati još pristupačnije sugrađanima i zasjati punim sjajem kad se na njemu budu konstantno odvijale sportske aktivnosti – rekao je gradonačelnik i poručio dečkima da se od njih puno očekuje.

Direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić koja je prepoznala potencijal aplikacije trojice mladića i povezala ih s Gradom, istaknula je primjer ovog tima kao pozitivan ishod Codefesta.

Prikaz sustava // Foto: Matija Gudlin

– Ovo je najmlađi tim koji je sudjelovao na natjecanju. Ponosni smo na ove srednjoškolce koji će svoju aplikaciju implementirati u ovaj gradski projekt. Na ovaj način, mladi ljudi koji se bave ovime imaju od najranijih dana imaju već svoj portfelj, što će im koristiti pri traženju posla ili u realiziranju poduzetničkih ideja – zaključila je M. Golčić.

Matija Kolarić uime tima, rekao je kako se aplikacija razvija već nekoliko tjedana i kako svaki dan nešto novo naprave.

– Svrha aplikacije je da korisnik registrira svoj dolazak na igralište, kako bi se znalo tko kad koristi igralište te kako se ne bi stvarala gužva na njemu. Korisnik će morati unijeti šesteroznamenkasti kod prikazan na uređaju na igralištu, u pametni telefon odnosno web preglednik stranice Grada ili aplikaciju te ćemo po tome znati da je korisnik došao na igralište – pojasnio nam je jedan od autora aplikacije.

Kodovi su nasumični, rezervirani termin vrijedi za sat vremena korištenja, a korisnici mogu na tlocrtu kliknuti koji dio igrališta žele koristiti, od kojih će svako imati svoj profil na stranici.

Prezentacija aplikacije za korištenje igrališta // Foto: Matija Gudlin

– Postojat će sustav bodova koji će biti cijena rezervacije igrališta, kako korisnici ne bi zloupotrijebili sustav rezervacije i provodili cijeli dan na igralištu. Stoga će se korisnici organizirati u grupe kako bi postizali potreban broj bodova za igralište. Uz to, tu će biti i vrijeme rezervacije, vlasnik rezervacije i korisnici koji s njim dijele bodove za rezervaciju – uputio nas je Lovro.

Kako dečki kažu, još uvijek se kroz gradnju sustava bore i protiv mogućnosti zloupotrebe aplikacije, planiraju grupne chatove kako bi se sustav socijalizirao, a možda uvedu i prijatelj-sustav za individualne razgovore te će postojati i dijeljenje putem Facebooka.

Sustav koristi i OŠ A. N. Gostovinski pa će i profesor tjelesnog uvijek dati na znanje kad su slobodni termini za korištenje igrališta.

Kad aplikacija s 1. srpnja proradi, paralelno s Podravskim motivima, dečkima kreće isplata iznosa od 15.000 kuna svakome, a oni su obvezni održavati ju još dvije godine.

Svaki će korisnik dobiti nasumični kod // Foto: Matija Gudlin

čitam...
Loading...