Posjet iz Azije

FOTO Indijska ministrica gospodarstva posjetila Ludbreg kao zanimljiv kraj za investicije

Imamo veliki interes za daljnja ulaganja i koliko smo shvatili, ovdje se mnoga odvijaju s obzirom na blizinu Mađarske, rekla je ministrica i izjavila kako se raduju potpisivanju bilateralnog sporazuma o ekonomskoj suradnji s Hrvatskom.

14:01h
0
Bilić i Štromar ugostili su indijsku ministricu i veleposlanika // Foto: Grad Ludbreg

Indijska ministrica gospodarstva i trgovine Nirmala Sitharaman i veleposlanik Indije Sandeep Kumara došli su u posjet Gradu Ludbregu i gradonačelniku Dubravku Biliću.

– Primarni razlog našeg posjeta Ludbregu ulaganje je kroz tvrtku ACG Lukaps, ali i vidjeti neki drugi dio Hrvatske osim Zagreba, jer ovdje leži bogata povijest i tradicija te nas je zanimalo vidjeti “centar svijeta”. Također, imamo veliki interes za daljnja ulaganja i koliko smo shvatili, ovdje se mnoga odvijaju s obzirom na blizinu Mađarske – rekla je ministrica i izjavila kako se raduju potpisivanju bilateralnog sporazuma o ekonomskoj suradnji s Hrvatskom.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što su predstavnici jedne velike zemlje i svjetske velesile odabrali Ludbreg za svoj posjet.

– Razlog tog odabira je što je Ludbreg jedan od dobrih primjera investicija Indije u Hrvatsku, zbog čega smo vrlo ponostni. Stoga, možemo pružiti potporu i znanje i drugim zainteresiranim sredinama koje bi mogle privući indijske ulagače. Ni mi nećemo stati samo na ovoj investiciji, nego ćemo predočiti ministrici i veleposlaniku koje mogućnosti Ludbreg nudi i drugim investicijama – izjavio je Bilić rekavši kako su spremni primiti i druge ulagače u grad.

Posjet iz Indije // Foto: Matija Gudlin

Nadodao je kako su u posljednje tri godine strani ulagači preko 400 milijuna kuna investirali u ludbreško gospodarstvo te kako se i ove godine očekuje do 200 milijuna kuna investicija.

– Ima mjesta za sve koji žele raditi. Ovo nije samo centar, nego i plodno tlo za razvoj dobrih investicijskih ideja te nas veseli da to prepoznaju i naši sugrađani koji tu na sjeveru imaju i najveće prosječne plaće u industriji, preko 5000 kuna – riječi su Dubravka Bilića koji zaključuje kako je to pokazatelj dobre investicijske klime u gradu i županiji.

S gostima iz Indije podružio se i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, istaknuvši kako je indijska ministrica trgovine i industrije, osim Zagreba, odlučila posjetiti još samo taj kraj.

Indijska ministrica Nirmala Sitharaman // Foto: Matija Gudlin

– Došla je vidjeti kakvi su uvjeti na sjeveru Hrvatske, dobivši informacije kako je upravo ovdje najbolje investirati. To dokazuje da smo dobro područje za strana i domaća ulaganja te mi je drago da oni jedni od drugih uzimaju naše radnike dajući im sve veće plaće – zaključio je župan, nadodavši kako mali problem čini samo 5000 nezaposlenih na burzi, no da se investitori i dalje žele ovdje utrkivati.

Rekao je kako je upravo to i bio cilj kad su se gradile industrijske zone i slobodna zona te da se konačno posljednje dvije godine i ostvaruje taj cilj da radnici neometano prelaze od jednog poslodavca drugom za veću i bolju plaću te kvalitetnije uvjete rada.

–  Trebamo i Indijce i Nijemce i Austrijance. Dobrodošli su svi koji poštuju naše zakone, za što indijska kompanija ACG Lukaps daje dobar primjer kao vrhunska – riječi su varaždinskog župana.

Nakon sastanka ministrica je razgledala kulturno-povijesne znamenitosti Ludbrega te posjetila indijsku kompaniju Lukaps ACG.