Državno iz povijesti

FOTO Iz svih krajeva Hrvatske u Đurđevac je stiglo 200 učenika koji rasturaju povijest

Istovremeno, u hotelu Picok učenici s najboljim praktičnim radovima iz svih hrvatskih županija prezentirali su svoje radove koje je ocjenjivalo Državno povjerenstvo

14:47h
0
Foto: OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

U Đurđevcu je u srijedu, u večernjim satima, svečano otvoreno 18. Državno natjecanje iz povijesti za osnovne i srednje škole.

Iz svih krajeva Hrvatske u Đurđevac je pristiglo dvjestotinjak učenica i učenika koji su bili najbolji na županijskim natjecanjima u cijeloj Hrvatskoj i njihovi mentori.

Za provođenje natjecanja zaduženo je Državno povjerenstvo, a cjelokupno je natjecanje organizirao Organizacijski odbor Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, na čelu s ravnateljem škole i predsjednikom Organizacijskog odbora Danijelom Domišljanovićem i potpredsjednicom Organizacijskog odbora, prof. Katicom Tomrlin.

Goste su pozdravili ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, predsjednik Državnog povjerenstva natjecanja iz povijesti dr. sc. Gordan Ravančić s Hrvatskog instituta za povijest, tajnik Državnog povjerenstva natjecanja iz povijesti, viši savjetnik Franjo Čičak, ravnatelj  škole Danijel Domišljanović i izaslanik gradonačelnika Hrvoje Janči.

U kratkom, ali sadržajnom programu otvorenja sudjelovali su učenici OŠ Grgura Karlovčana Karlo Grgičin, David Kuzmić, Lovro Rasinec, dječji Pjevački zbor škole, KUD Petar Preradović Đurđevac, Đurđevčice te gosti Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Anita Aurer iz OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac i Teo Mesarov iz OŠ Ferdinandovac.

Natjecanje je svečano otvorio bivši učenik škole i prošlogodišnji sudionik državnog natjecanja iz povijesti Luka Rasinec. Program su vodili dvoje učenika petoga razreda, Tamara Šimunic i Antun Marić. Nakon zabavnog dijela programa kratko je predavanje o Domovinskom ratu održao dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Pismeni dio natjecanja iz poznavanja hrvatske i svjetske povijesti za učenike 7. i 8. razreda osnovne i svih razreda srednje škole održan je jučer u 9 sati.

Istovremeno, u hotelu Picok učenici s najboljim praktičnim radovima iz svih hrvatskih županija prezentirali su svoje radove koje je ocjenjivalo Državno povjerenstvo. Rezultati pismenog dijela natjecanja znat će se kasno uvečer, nakon što članovi Državnog povjerenstva isprave ispite i omoguće vrijeme za žalbe.

čitam...
Loading...