Sudjelovanje u prigodnom programu

FOTO Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije posjetilo Vukovar na Dan sjećanja

Zajednički vijenac položili su predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković nakon čega je služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu.

09:40h
0
Foto: kckzz.hr

Hrvatska je jučer obilježila Dan sjećanja na žrtve Vukovara, a tom je prigodom izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije posjetilo taj grad.

Obilježavanje jednog od najvažnijih datuma u novoj hrvatskoj povijesti započelo je komemorativnim programom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta” na kojem su sudjelovali i zamjenikom župana Darko Sobota, a u njegovoj pratnji bili su i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, član Županijske skupštine Miroslav Kovačić te saborski zastupnik Damir Felak.

Nakon paljenja svijeća i prigodnog programa ispred Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, nekoliko desetaka tisuća građana na čelu s hrvatskim braniteljima Vukovara i članovima obitelji poginulih i nestalih u koloni sjećanja prošlo je Vukovarom do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata gdje je održana molitva za žrtve koju je predvodio biskup mostarsko-duvanjski mons. dr. Ratko Perić.

Ispred spomen-obilježja vijence su položili izaslanstvo branitelja grada Vukovara na čelu s posljednjim zapovjednikom obrane grada Brankom Borkovićem, Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem.

Zajednički vijenac položili su predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković nakon čega je služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu. Program je završio u večernjim satima svjetlosnom rijekom sjećanja, odnosno puštanjem lampiona Dunavom u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara.

čitam...