GRAD DUHOVA

FOTO Izgleda da su Koprivničanci ozbiljno shvatili opasnost, ovakve prizore pustoši nismo dugo vidjeli

15:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Koprivničanci su ovog subotnjeg prijepodneva pokazali da su ozbiljno shvatili sve molbe, zahtjeve i mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a isto tako i županijskog i gradskog stožera.

Dokaz tomu je činjenica da smo danas našim fotoaparatom “ulovili” iznimno malen broj Koprivničanaca u centru nam našeg grada. Oni koji si u izašli iz svojih kuća posjetili su gradsku tržnicu ili trgovinu kako bi nabavili potrepštine koje su im potrebne.

Kada bi svi radili upravo to, ostajali kod svojih kuća i samo ako je stvarno potrebno iz istih izlazili, možda ne bi bile potrebne još strože mjere.

Razmislite malo o tome. Razmislite o onima koji će izgubiti bitku s virusom koji harači svijetom. Razmislite o tome da će uskoro, ako se svi ne primirimo, virus zavladati i našom županijom, a onda će biti kasno. A prekasno će biti za one koji će vlastiti krevet zamijeniti bolničkim, ako će biti te “sreće” da pravi bolnički krevet i dobiju. Prekasno će biti za one koji jedino što će vidjeti su likovi “nekih liječnika” koji ugrožavaju svoje živote da bi spasili vaše. Razmislite i o onima kojima će možda zadnji prizori njihova života biti ti neki ljudi u zaštitnim maskama i odorama.

Nemojte da postanemo Italija. Budite razumni.

Družite se sa svojom obitelji, igrajte se s djecom, pospremite taj ormar koji ne stižete spremiti, sjedite u vlastitom dvorištu ili na balkonu, i udahnite malo ovaj zrak. Udahnite ga i “stanite na loptu”. Ovako i onako se svi žale da nemaju vremena za sebe i svoje bližnje.

čitam...
Loading...