FOTO: Izložba povodom jubileja

08:39h
0

U sastavu bogatog programa koji se odnosi na cijelu godinu, Opća bolnice dr. Tomislav Bardek priredila je niz događanja kojima će obilježiti 55. godina postojanja. U jednoj točki programa doprinijeli su i Molvarski slikari.


Naime, Povodom proslave jubileja 55. godišnjice postojanja, Opće bolnice dr.Tomislav Bardek iz Koprivnice, i međunarodnog Dana bolesnika koji se obilježava 11. veljače, u prostoru Edukacijskog centra, u subotu 9. veljače bila je upriličena izložba slika i skulptura Molvarskog likovnog kruga.

Na izložbi se okupila mnogobrojna publika i obožavatelji likovne umjetnosti. Važno je spomenuti za ovu Udrugu da u svom fundusu posjeduje preko pet stotina djela ne bilo kakvih. Svoje slike na spometoj izložbi izložilo je dvadesetak slikara i kipara, vrsnih i uspješnih amatera.

U progamu otvorenje, prigodnim riječima publici su se obratili domaćini i organizatori, dipl. med.ses Vesna Sertić predstavnica Opća bolnice dr. Tomislav Bardek i Zvonimir Ištvan predstavnik Molvarskog likovnog kruga.
Biranim riječima izložbu je otvorio ravnatelj Opće bolnice dr. Petar Stapar.

Na izložbi su sudjelovali sljedeći autori: Martin i Stjepan Đukin, Josip Gregurić, Marta Ištvan, Zvonimir Ištvan, Vladimir Ivančan, Đuro Jaković, Ivan Jaković, Dragutin Kovačić, Mijo Kovačić, Martin Kopričanec, Petar Lončar, Vesna Martinjak, Marta Rušak, Marija Stipan Josip Tot, Ivica Tuba, Mirko Vedriš, Josip Žagar i Drago Žufika.

Organizatori ove izložbe su Opća bolnica Koprivnica i Molvarski likovni krug. Izložba će biti izložena javnom ogledu do 7. ožujka, nakon koje će se predstaviti umetnički fotograf Zvonimir Ištvan.

tekst i foto: Nada Zlatar Lukavski

{vsig}kultura/02-2013/130211-izlozba-bolnica{/vsig}

čitam...