FOTO: Izložba slika i skulptura ‘Velika Meša’

11:37h
0
Izložba slika i skulptura 'Velika Meša'

Taktovi iz mjuzikla ‘Jalta, Jalta’ koje je izvodio duo ‘MiKI’ iz Molvi, naznačili su otvorenje izložbe slika i skulptura, prošle subote, u Galeriji molvarskog likovnog kruga u Molvama. Sam naziv izložbe ‘Velika Meša’ govori nam da je to je tradicijska izložba koju svake godine uoči kršćanskog blagdana Velike Gospe i obilježavanja dana Općine, priređuju članovi Molvarskog likovnog kruga.

Na spomenutoj izložbi bilo je prisutno petanaestak slikara od kojih je svaki izložio po tri djela. Uglavnom su izložene slike i skulpture naivnih slikara i kipara, te fotografije. Na slikama uglavnom dominiraju živopisni molvarski krajolici u kojima se očitava prepoznatljiv toranj crkve Majke Božje, što je karakteristično za taj dio Podravine.

Predgovor za katalog napisao je O.Tomislav Glavnik. Na izložbi su sudjelovali slikari koji su članovi Molvarskog likovnog kruga i likovne sekcije „Podravka 72“: Josip Gregurić, Marija Stipan, Slava Blažeković, Marta Ištvan, Zvonimir Ištvan, Đuro Jaković, Martin Kopričanec, Drago Kovačić, Petar Lončar, Marta Rušak, Josip Tot, Ivica Tuba, Mirko Vedriš, Drago Žufika. O aktivnostima molvarskog likovnog kruga govorio je predsjednik Zvonimir Ištvan, te domaćin i načelnik općine Molve, Stjepan Fosić. Izložbu je otvorio saborski zastupnik i načelnik općine Gola, dr. Stjepan Milinković. Izložba će biti otvorena do 16. rujna, i može se pogledati u Galeriji Molvarskog likovnog kruga u samom centru Molvi.

{vsig}kultura/08-2011/110817-izlozba/{/vsig}