Nešto staro, nešto novo

FOTO Izložbom fotografija počelo obilježavanje Dana grada Križevaca

Dio ove izložbe, koju možete razgledati do 28. travnja, je i fotografija grada koja je nastala 1910. godine.

09:00h
0
Foto: krizevci.hr

U organizaciji Gradskog muzeja Križevci, a povodom obilježavanja Dana Grada Križevaca danas je otvorena izložba fotografija pod nazivom „Nešto staro, nešto novo“.

Prethodnih desetak godina ova izložba održavala se pod nazivom „Križevci okom kamere“, naglasila je v.d. ravnatelja Lana Okroša Rožić te dodala kako je ove godine uz fotografije autora koji su se ove godine priključili te uz fotografije prošlogodišnje pobjednice Ane Petek, ove godine izložen i dio muzejskih fotografija.

– Ovo je prvi puta da se javnosti predstavlja taj dio naše bogate muzejske građe o izgledu grada od ranih 30-ih do sredine 80-ih prošlog stoljeća – rekla je ona.

Izložbu je otvorenom proglasio gradonačelnik Mario Rajn.

– Drago mi je da ovom izložbom otvaramo obilježavanje ovogodišnjeg Dana Grada. Siguran sam da ćemo u sljedećih dva i pol tjedana svi pronaći nešto za sebe u nizu izložaba, radionica, sportskih događanja i koncerata koje smo vam pripremili. Ovdje ću iskoristi priliku i posebno pohvaliti, zahvaliti i nadam se pobuditi daljnji interes kod naših najmlađih autora jer na njima ostaje grad i sigurno mi je jako drago da su se priključili ovoj izložbi. Onima koji su ovdje već cijelo desetljeće zahvaljujem na predanom radu i doprinosu svih ovih godina – rekao je Rajn.

Ujedno je zahvalio svim ustanovama i udrugama koje su se uključile u program povodom Dana Grada te pozvao sve građane da se pridruže proslavi Dana Grada.

Dio ove izložbe, koju možete razgledati do 28. travnja, je i fotografija grada koja je nastala 1910. godine.

Uz Gradski muzej Križevci, svoj doprinos izložbi dali su i Ozren Blagec, Davor Jembrek, Maja Ljubojević, Svebor Marinković, Vladimir Palošika, Ana Petek, Mirela Rajniš, Dragutin Sokač, Irma Vargić te najmlađa izlagačica Vedrana Podravec.

Izložbi je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Loading...