Knowledge Well

FOTO Izvrsni koprivnički učenici tijekom proljetnih praznika rade i napreduju, Grgac: Ovo je kruna projekta

Projekt se provodi u suradnji s Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha, a vrijedan je 1,78 milijuna kuna, od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712 tisuća kuna.

11:08h
0
Knowledge well radionice
Foto: Grad Koprivnica

Premda traju proljetni praznici, neki su učenici svejedno u klupama. Naime, danas su započele radionice u sklopu projekta Knowledge Well na temelju kojega su osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Braća Radić i Đuro Ester postali centri izvrsnosti iz društvenih, tehničkih i prirodnih znanosti.

Cilj radionica jest rad izvrsnih učenika “po prethodno osmišljenim programima uz vodstvo vanjskih stručnjaka i pomoć učitelja i psihologa”, stoji na stranicama Grada Koprivnice. Tijekom pet dana učenici, njih 18 u svakoj školi, proći će pet radionica.

– Redovni obilasci naših škola, koje su u projektu Knowledge Well, ide dalje. Osnovna škola Braća Radić iskoristit će proljetne praznike da radi s najdarovitijem učenicima i to iz područja povijesti i geografije. Ponosni smo na naše škole, na naše ravnatelje i mentore te na učenike – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, prenose gradske stranice.

Zadovoljstvo pokretanjem projekta izrazio je Krešo Grgac, ravnatelj Osnovne škole Braća Radić.

– Ovo je kruna projekta. Centri izvrsnosti dugogodišnja su želja koja se napokon ostvarila. Imamo visoko motivirane učenike i mentore, stigli su nam danas i vanjski suradnici koji će započeti s radom u centru izvrsnosti u našoj školi i to iz područja geografije i povijesti – kazao je Grgac.

Projekt se, inače, provodi u suradnji s Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha, a vrijedan je 1,78 milijuna kuna, od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712 tisuća kuna.