bravo

FOTO Izvrsni rezultati naših osnovnoškolaca na međunarodnom matematičkom natjecanju u Cipru: Vraćamo se puni dojmova

Okuplja darovitu, talentiranu, kreativnu djecu i mlade te istomišljenike i zaljubljenike u STEM područje.

11:00h
0

UMKOM, odnosno Udruga mladih koprivničkih matematičara je osnovana s ciljem promoviranja prirodnih znanosti, s naglaskom na matematiku.

Okuplja darovitu, talentiranu, kreativnu djecu i mlade te istomišljenike i zaljubljenike u STEM područje.

Članovi udruge ostvaruju ciljeve provođenjem raznih projekata, a jedan od važnijih je  sudjelovanje na međunarodnom natjecanju euroMath u Cipru, za koje su zatražili podršku šire zajednice i na kojem su ovih dana i bili. Kući se vraćaju s više nego odličnim rezultatima.

Učenici Lovro Priselec i Ivan Sinjeri iz Osnovne škole Braća Radić Koprivnica u kategoriji Mathpresentation osvojili su prvo mjesto. Mentorica učenicima je Mara Grašić. Učenica Lara Vuković iz Osnovne škole Braća Radić Koprivnica u kategoriji Mathfactor osvojila je također prvo mjesto. Mentorica učenici je Mara Grašić. Učenik Matej Matijašić iz Osnovne škole Fran Koncelak Drnje u kategoriji Mathfactor osvojio je treće mjesto. Mentorica učenika je Ksenija Varović.

Koliko je to veliki uspjeh govori podatak da je na natjecanju bilo više od 500 učenika iz 24 države. Učenici se danas puni dojmova vraćaju kući.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz Osnovne škole Gola, Drnje i Braće Radić. Čestitamo svima!!!

čitam...
Loading...