radi se već četiri mjeseca

FOTO Jakšić: Plan je do srpnja završiti Zrinski trg, do kraja godine Jelačićev trg, dok Aglomeracija malo kasni

Nadamo se da nam se neće ponoviti prošla godina kada smo u travnju i svibnju imali 21 kišni dan pa se nije radilo gotovo ništa od svega onoga što smo tada zacrtali

18:30h
0
Zrinski trg radovi
Foto: Ivan Balija

Središnji koprivnički trg već puna četiri mjeseca izgleda kao ratna zona. Radovi koji su na Zrinskom trgu počeli početkom prosinca prije otprilike mjesec dana proširili su se i na Trg bana Josipa Jelačića, a brojni građani svakodnevno promatraju promjene i pitaju se kada ćemo ugledati prve konture budućeg trga.

Pojedinci se žale kako to sve ide presporo i da je radnika premalo, dok drugi, pak, pozivaju na strpljenje, jer je uvodno rečeno kako će radovi trajati oko godinu dana. Kakva je trenutna situacija zanimalo je na jučerašnjoj sjednici i gradske vijećnike, točnije Mladena Fajdetića iz redova HDZ-a. Odgovor mu je, naravno, ponudio prvi čovjek grada Mišel Jakšić.

– Sam terminski plan ide prema svemu onom što smo zacrtali. No naš inicijalni plan je takav da do srpnja imamo gotov Zrinski trg, a do kraja godine Trg bana Josipa Jelačića. Kažem, za sada sve ide dobro, a ono što se nadamo je to da nam se neće ponoviti prošla godina kada smo u travnju i svibnju imali 21 kišni dan pa se nije radilo gotovo ništa od svega onoga što smo tada zacrtali i izgubili smo određeni tempo na nekim investicijama – poručio je Jakšić.

Zrinski trg radovi
Foto: Ivan Balija

Dotaknuo se i ostalih radova na području grada.

– Ako sve bude ovako kao dosad, ići će sve po planu, a to vrijedi i za ostale investicije poput škole na Podolicama i Aglomeraciju, koja je možda malo ispod terminskog plana. Međutim, tu treba naglasiti da problem nije u klasičnoj vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, taj tempo je zadovoljavajući. Muči nas to što nije do kraja odrađeno ono što je bilo zacrtano oko retencija Kaufland – Pavelinska – Čarda. Tu su se pojavili određeni problemi s oknima, betonskim materijalom, zamjenama cijevi, ali smo unazad tjedan-dva napravili dosta velike korake prema krajnjem rješenju. Kada se te retencije pokrenu, dostići ćemo terminski plan – zaključio je gradonačelnik.

Hoće li se njegove riječi, odnosno želje ostvariti, pokazat će vrijeme…

Zrinski trg radovi
Foto: Ivan Balija
Zrinski trg radovi
Foto: Ivan Balija
Zrinski trg radovi
Foto: Ivan Balija
Zrinski trg radovi
Foto: Ivan Balija
Zrinski trg radovi
Foto: Ivan Balija
Zrinski trg radovi
Foto: Ivan Balija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW