Mišel Jakšić se družio s građanima

FOTO Jakšić: Pozivam sve da odradimo posao u prvom krugu, tako da imamo stabilnu većinu u vijeću, te da tim novcem još nešto asfaltiramo

Žao mi je što su kolege Papac i Felak izabrali kampanju stvaranja lažnih vijesti i optužbi te što izbjegavaju raspravu o projektima, ali moram i reći da mi je drago što se pokazalo da je jedini istinski lider HDZ-a u gradu Damir Felak. Međutim, žao mi je što nije skupio hrabrosti i kandidirao se na izborima, nego se, kao i uvijek skrivao iza svojih asistenata, zaključio je Jakšić

12:03h
2
Podijeli objavu
Druženje s građanima // Foto: Matija Gudlin

U jutarnjim satima dosadašnji se obnašatelj dužnosti i kandidat lijeve koalicije za koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić sa svojim zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž te Ivanom Palom, kandidatom za predsjednika Gradskog vijeća, pred gradskom tržnicom uz jutarnju kavu, podružio s građanima.

– Mnogo je toga izrečeno i prezentirano u proteklih nekoliko tjedana i uvjeren sam da su u koaliciji SDP-HSS-HNS-HSU-HL najkvalitetniji ljudi koji mogu najadekvatnije odgovoriti svim izazovima koje nosi moderno vrijeme u daljnjim ciklusima razvoja našega grada. Vesele me projekti pred nama, iako se oni ne mogu odraditi samo u četiri godine. Napravili smo veliku strategiju razvoja do 2030. godine te vjerujem da ćemo već nakon nedjelje krenuti ostvarivati sve što smo si zacrtali – rekao je Jakšić i zahvalio svim građanima koji su uz njega.

Pozvao je sve da izađu na izbore jer najvažnije je da se glasa i bude što veća izlaznost te, jasno, zatražio njihovu podršku.

– Moram poput Bandića, sve pozvati da odradimo posao u prvom krugu kako bismo imali stabilnu većinu u gradskom vijeću, tako da ne trošimo novac na dva kruga, pa da možemo tim novcem u gradu još ponešto asfaltirati – Jakšićeva je poruka.

Ćaskanje s glasačima // Foto: Matija Gudlin

Izrazio je zadovoljstvo retorikom i tijekom kampanje od strane koalicije, ali i žaljenje što nije došlo ni do jedne konstruktivne rasprave o projektima.

– Protukandidati su se samo bavili stvaranjem lažnih optužbi, sumnji i lažnih vijesti, a to valjda govori i o viziji, snazi i energiji koju su spremni ulagati u razvoj ovoga grada pa neka im je sretno. Žao mi je što su kolege Papac i Felak izabrali kampanju stvaranja lažnih vijesti i optužbi te što izbjegavaju raspravu o projektima, ali moram i reći da mi je drago što se pokazalo da je jedini istinski lider HDZ-a u gradu Damir Felak. Međutim, žao mi je što nije skupio hrabrosti i kandidirao se na izborima, nego se, kao i uvijek skrivao iza svojih asistenata – zaključio je Jakšić i ponovio očekivanja većine u Vijeću i pobjede u prvom krugu.

Ivan Pal zahvalio je sugrađanima koji su u ovom periodu dolazili u mjesne odbore.

– Praktički smo sve mjesne odbore obišli. Moram priznati da nisam neke stvari znao te da sam dobio informacije ljudi, bilo u obliku žalbi ili pohvala, jer kako sam radio u Županiji, nisam bio toliko upućen u neke stvari u gradu u posljednjih osam godina – rekao je Pal uvjeren da će predstavljenim programom koalicija zaslužiti povjerenje građana i da se predstavila u dobrom svjetlu.

Ivan Pal sa starijim građaninom // Foto: Matija Gudlin

Također, istaknuo je program u vidu dokumenta kao desetogodišnjeg plana, kako je nemoguće sve planirano napraviti u jednom mandatu.

Ksenija Ostriž zahvalila je ljudima koji su ju prepoznali kao osobu koja bi mogla doprinijeti svojim znanjem, iskustvom i životnom energijom.

– Budući da radim svaki dan s tisućom učenika, mladim ljudima, mogu reći da je ta energija i mladost osnovna stvar koja nosi jedno društvo i zajednicu naprijed. U ovoj ekipi vidim dobar spoj mladosti, iskustva i entuzijazma koji će moći donijeti novu kvalitetu života u Koprivnicu – iz iskustva je rekla kandidatkinja za zamjenicu.

Melita Samoborec, također se pozvala na simbiozu mladosti, elana i iskustva te pozvala građane da još jednom istoj opciji iskažu povjerenje svojim glasom.

– Ima još jako puno mjesta za napredak naše Koprivnice, a uz ljude i program koji nudimo, sigurna sam da to možemo i učiniti – poruka je M. Samoborec.

Podijeli objavu
 • Siniša Bosanac

  Hm. Izgleda kako je obnasatelj duznosti gradonacelnice vrli raskapac grada vrlo uznemiren. Poziva ljude da glasaju za njega zbog usteda. S druge strane ne tako davno bio je namjerio povecati svoju placu. Vjerojatno isto zbog usteda. No zaboravio je osnovne principe demokracije. Volja naroda. A kao sto znamo volja naroda prije cetiri godine nije postojala jer je ovaj oktroirani mladic zeljan polozaja i velike politicke karijere skupa sa svojom sada vec bivsom pravomocno osudjenom gradonacelnicom dosao do polozaja s voljom tek 19% gradjana koji imaju pravo glasa. Pa sto reci ce netko to je po zakonu. Istina. Nihov izbor jest legalan no nije legitiman jer za njih nije glasala niti petina koprivnicanaca.
  No da vidimo kako su se skrbno ponasali.
  Uspjeli su dovesti grad do minusa od 35 milijuna kuna. Onda su jedan dio pokrivali s komunalnim doprinosom a 7,5 milijuna su nenamjenski potrosili. U to vrijeme su asfaltirali godisnje prosjecno dvjestotinjak metara ulica. Onda su suoceni s deficitom prodali komunalcevu najbolju kravu KC plin te su s tim novcem naglo krenuli u raskapanje ulica i nas dicni obnasatelj ovih dana juri s gadilista na gadiliste ne bi li pokazao kako se u Koprivnici nesto gradi.
  Posljedica toga biti ce i dalje prazna gradska blagajna te i dalje veliki minusi i obveze koje se naglo povecavaju za preko 2 milijuna kuna dospijevanjem prve rate kredita za Pevec ovih dana. uz to poslovanje Komunalca biti ce ugrozeno jer je kao sto smo rekli prodana krava muzara KC Plin.
  Naravno velika zelja za vlascu u stvari je velika zelja za pokrivanjem prilicnog broja suspektnih stvari koje su radjene u proslom mandatu.
  Hoce li koprivnicanci nasjesti na sarene laze obnasatelja duznosti gradonacelnice vidjet cemo vec u nedelju.

 • Miodrag Maričić

  “… tako da ne trošimo novac na dva kruga, pa da možemo tim novcem u gradu još ponešto asfaltirati – Jakšićeva je poruka.” Toliko o originalnosti i projektima od koristi za građane ovoga grada.