osnovana prije 10 godina

FOTO Jakšić stigao u goste sve uspješnijoj koprivničkoj tvrtci Sonitus Acoustics

Novom investicijom bi se povećala proizvodnja, a samim time i potreba za zapošljavanjem pet novih osoba.

14:22h
0
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr

Koprivnička tvrtka Sonitus Acoustics osnovana je 2009. godine i danas nakon 10 godina postojanja, Sonitus nije samo brand, već neovisna proizvodna tvrtka koja kontrolira cijeli svoj proizvodni proces. Bave se proizvodnjom apsorbera kojim se poboljšavaju akustični uvjeti u glazbenim i filmskim studijima. Konstantno rade na poboljšanju kvalitete kroz nove materijale i tehnologiju.

Vlasnik tvrtke Manuel Marković, ugostio je danas u proizvodnim pogonima gradonačelnika Mišela Jakšića i zamjenicu Kseniju Ostriž te ih upoznao sa daljnjim planovima oko proširenja prostornih i proizvodnih kapaciteta, u koje u narednom razdoblju planira uložiti između 150 i 200 tisuća eura. Novom investicijom bi se povećala proizvodnja, a samim time i potreba za zapošljavanjem pet novih osoba. Tvrtka trenutno ima 10 stalno zaposlenih osoba. 96% cjelokupne proizvodnje je namijenjeno izvozu po cijelom svijetu.

Za predstavljanje svojih proizvoda na sajmovima u Njemačkoj i SAD-u, tvrtka Sonitus, prošli je tjedan od Ministarstva gospodarstva dobila 110 tisuća kuna bespovratnih sredstava, a projektnu dokumentaciju za natječaj izradio je Koprivnički poduzetnik.

čitam...
Loading...