Dječja kreativnost

FOTO Jan Ciganek i Ivana Subotičanec primili priznanja na likovnom natječaju

10:13h
0
Jan Ciganek i Ivana Subotičanec // Foto: Violeta Pranjić

Natječaj je bio namijenjen osnovnoškolcima koji su svojim likovnim radovima trebali dočarati i uprizoriti zadanu scenu, te pokazati kako oni zamišljaju prvi susret Veronike i Fridrika.

Kako je usmena predaja o Veroniki Desinićkoj 2014. godine registrirana kao nematerijalno kulturno dobro, u svibnju ove godine Dvor Veliki Tabor raspisao je natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova na temu Legenda o Veroniki Desinićkoj.

Priča o nesretnoj ljubavi niže plemkinje Veronike Desinićke, te velikaša Fridrika Celjskog kroz povijest je inspirirala brojne umjetnike, a kao plod te inspiracije nastala su mnogobrojna likovna, književna, dramska te druga umjetnička djela.

Natječaj je bio namijenjen osnovnoškolcima koji su svojim likovnim radovima trebali dočarati i uprizoriti zadanu scenu, te pokazati kako oni zamišljaju prvi susret Veronike i Fridrika. Radovi su morali biti napravljeni tehnikom rastera na formatu papira A3. Natječaj je završen 1. listopada, a najuspješniji radovi proglašeni su i nagrađeni u subotu u Dvorcu Veliki Tabor.

Pet radova nagrađeno je u konkurenciji između njih 60, iz 13 škola iz cijele Hrvatske. Među pet nagrađenih, dva su rada učenika iz OŠ Gola koji su za svoje likovne uratke primili priznanja – rad učenice 6.a razreda Ivane Subotičanec iz OŠ Gola, mentora Marija Dimića te rad učenika 4. razreda PŠ Gotalovo, Ciganek Jana i mentorice učiteljice Violete Pranjić.

Još dvije učenice, iz PŠ Gotalovo, pod mentorstvom učiteljice Violete Pranjić, primile su Zahvalnice za svoje radove – učenica 3. razreda Lucija Lovković i učenica 4. razreda Ivana Bosman.

čitam...