Tragedija na jezeru

FOTO Još se ne zna je li u Šoderici pronađen nestali ribič: “Čamac mu je bio u zaljevu, nije bilo ni njega ni štapa…”

Pretpostavljam da je pao s čamca, a sad zbog čega, je li zbog ribe, zbog tlaka, srčanog ili moždanog udara... Na kraju, nema ga, a koji je povod, tko zna - zaključio je susjed.

16:55h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

U Staroj Šoderici pronađeno je beživotno tijelo muškarca, nad kojim mjerodavne službe i dalje utvrđuju identitet i obavljaju očevidne radnje. Sumnja se da je riječ o Andriji Čoligu (65) muškarcu iz Koprivnice koji je u četvrtak otišao iz obiteljskog doma na jezero, a u petak je prijavljen njegov nestanak.

Od petka su ga tražile sve raspoložive snage policije, HGSS-a, ronioci iz županije pa čak i iz drugih krajeva Hrvatske, no bez rezultata. Teški uvjeti, slaba vidljivost, mulj, velike dubine i konfiguracija dna jezera otežavale su im posao. Ipak, danas je izronilo tijelo, a vjerojatno je riječ upravo o nestalom ribiču.

Pokraj mjesta obavljanja očevida vijesti čeka obitelj Andrije Čoliga. Rekli su nam kako još čekaju službene informacije od policije te da nisu u stanju razgovarati. Nešto više o situaciji ispričao nam je jedan od rijetkih stanovnika na obali jezera, koji ga je i sam poznavao.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Mnogo ljudi ga zna, radio je u Podravki, jedno vrijeme i u pivnici, a Podravka je velika i svi se znaju. Njegov čamac pronašli su u zaljevu, a nije bilo ni njega ni štapa. Vjerojatno je ušao u čamac pred svojom bajtom i razvlačio štapove 300-tinjak metara do gradilišta. Kada je došao zet, vidio je da ga nema i počeo ga je tražiti. Pitao me je otkad je njegov čamac tu, a ja nisam znao, nisam ga bio ni primijetio. Rekao sam im da zovu policiju, nešto se mora napraviti – rekao je susjed, koji je želio ostati anoniman.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Napomenuo je da je dno jezera iznimno loše, s velikim dubinama i mnogo mulja i granja, a na tom području kopa i plovni bager pa se na mjestima dno urušava.

– Pretpostavljam da je pao s čamca, a sad zbog čega, je li zbog ribe, zbog tlaka, srčanog ili moždanog udara… Na kraju, nema ga, a koji je povod, tko zna – zaključio je on.

Je li pronađeno tijelo doista ono Andrije Čoliga, to će se utvrditi policijskim izvidom, kao i uzroci smrti pronađenog muškarca.

čitam...
Loading...