5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Turistička zajednica

FOTO Kalendarom, brošurom, modernim tehnologijama te gastro oznakom kvalitete i tradicije, “puca” se na što obuhvatniji doseg do turista
F

Ne propustite

Objavljena je i brošura s vrstama sadržaja koje mogu ponuditi Podravina i Prigorje, a prema tome je podijeljena na tematske cjeline – Rekreacija i odmor u prirodi, Kultura i turizam, Cikloturizam te Eno-gastronomija.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije predstavila je Kalendar zbivanja za 2017. godinu te brošuru Podravina i Prigorje na dlanu, oboje u dvojezičnoj varijanti.

Uvodne riječi o turističkim potencijalima Podravine i Prigorja dao je župan Darko Koren.

– Turizam ima velike mogućnosti i perspektivu na ovom kontinentalnom prostoru, a njihovo iskorištenje ovisi o svima nama – i institucijama i privatnim investitorima i medijima kao ključnim čimbenicima u promociji – rekao je župan.

Predstavljanje brošura i programa županijske Turističke zajednice
Zdravko Mihevc // Foto: Mario Kos

Vizual kalendara od 2007. godine je isti, samo je broj manifestacija povećan na 167, a detaljniji uvid u njih dao je direktor TZ-a Zdravko Mihevc.

– Posebno je istaknuto 11 najvažnijih i najvećih – Ribolovci svome gradu, Križevačko veliko spravišče, Picokijada, Podravski motivi, Iz bakine škrinje, Velika gospa u Molvama, Renesansni festival, Dani sv. Marka Križevčanina, Country vikend, Velika martinjska špelancija i Pisanica od srca – nabrojao je Mihevc.

Kalendar je tiskan u nakladi od 1000 primjeraka, a objavljen je i na web stranici TZ-a.

Predstavljanje brošura i programa županijske Turističke zajednice
Župan želi okupljanje zajedničkih snaga u turističkoj promociji // Foto: Mario Kos

Stručni suradnik u TZ Krešimir Blažek rekao je kako bi kalendar mogao obuhvaćati i mnogo više manifestacija, ali da je njima samima nemoguće doći do svih organizatora te da je potrebno da se oni sami jave i na vrijeme prijave kako bi bili uvršteni u kronologiju županijskih događanja.

U papirnatom izdanju od 6000 primjeraka, ali i digitalnom, objavljena je i brošura s vrstama sadržaja koje mogu ponuditi Podravina i Prigorje, a prema tome je podijeljena na tematske cjeline – Rekreacija i odmor u prirodi, Kultura i turizam, Cikloturizam te Eno-gastronomija. Također, brošura je objavljena i u turističkom magazinu Way to Croatia koji se šalje svim turističkim djelatnostima diljem svijeta.

Predstavljanje brošura i programa županijske Turističke zajednice
Brošura ima četiri cjeline // Foto: Mario Kos

– U brošuri je prikazano pet rezervata prirode od Šoderice, preko Repaša i Čambine, Đurđevačkih pijesaka do Crnih jaraka kod Kalinovca. Tu je ponuda mogućnosti za ribolovce, potom konjička turistička staza te Kalnik kao destinacija s adrenalinskim sadržajima – nabrojao je neke od sadržaja Blažek te kao kulturne sadržaje dodao i galerijske ceste te karakteristični vid slikarstva u Podravini, naivu.

Pohvalio se županijom kao pionirom u bogatstvu biciklističkim stazama te istaknuo kartu ruta, također, objavljenu u brošuri. Spomenuo je i Koprivnicu kao grad bicikla sa svojim spomenikom i muzejom na otvorenom.

– Što se tiče naše tradicionalne gastronomske ponude, ističemo jela od koprive, bunceke, jezike, koprivnjak, kašnjak te Bregofsku pitu – mami Blažek te uz hranu spominje i eno dimenziju pa spominje koprivničko-đurđevačko i kalničko vinogorje i vinske ceste.

Predstavljanje brošura i programa županijske Turističke zajednice
167 događanja u kalendaru // Foto: Mario Kos

Najavljena je i izrada nove web stranice Turističke zajednice na hrvatskom i engleskom, koja će biti prilagođena pregledu na mobilnim telefonima. Izrađuje se i nova aplikacija za pametne telefone u vidu “reciklirane” Podravina i Prigorje na dlanu koja će biti jeftinija i, prema riječima direktora TZ-a, trebala bi imati veći doseg.

Također, doznajemo da je održan sastanak s organizatorima događanja na Šoderici, ugostiteljima te načelnikom Općine Legrad Ivanom Sabolićem, vezano uz pripremanje za nadolazeću sezonu na tom jezeru.

Mihevc nam je spomenuo i novi gastro projekt Okusi tradicije, gdje bi u suradnji s turističkim zajednicama općina i gradova, restoranima koji zadovoljavaju kriterije kvalitete ponude te autohtonosti hrane, dobili oznaku Okusi Podravine odnosno Prigorja, a s ciljem privlačenja turista.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×