folklor

FOTO Kalinovački KUD Grgur Karlovčan predstavio županiju na Đakovačkim vezovima

Đakovački su vezovi u srce Slavonije doveli oko trideset tisuća ljudi, među kojima i predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, mnogo pjesme, plesa i svirke, te pokazalo koliko bogatu tradiciju Hrvatska ima.

09:27h
0
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr

Članovi KUD-a Grgur Karlovčan iz Kalinovca, odlukom Prosudbene komisije Županijske smotre izvornog folklora, predstavili su Županiju na 53. Đakovačkim vezovima.

U svečanom mimohodu sudjelovalo je 51 folklornih društava iz Đakova, Đakovštine te svih krajeva Republike Hrvatske i  Australije, Slovačke, Italije, BiH, Srbije, Makedonije i drugih zemalja. Đakovački su vezovi u srce Slavonije doveli oko trideset tisuća ljudi, među kojima i predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, mnogo pjesme, plesa i svirke, te pokazalo koliko bogatu tradiciju Hrvatska ima.

Po prolasku središtem grada, od Malog do Strossmayerovog parka, predstavnici svake folklorne skupine zaplesali su na Strossmayerovom trgu veliko šokačko kolo. U nastavku mimohoda centrom grada prošli su i hrvatski ovčari, te više od 20 okićenih svatovskih zaprega Državne ergele Đakovo i privatnih uzgajivača konja, a na kraju i jahači.

Članovi KUD-a Grgur Karlovčan u svom su programu izveli pjesme i plesove iz Kalinovca.

čitam...
Loading...