Europski tjedan sporta

FOTO Kalinovački školarci svojim aktivnostima pokazali važnost kretanja

14:47h
0
Sportski tjedan u Kalinovcu // Foto: Goran Ređep

Školarci su Europski tjedan sporta obilježili zajedničkim okupljanjem ispred svoje škole, otamo krenuvši prema jezeru Batinske, gdje su uživali u sportskim aktivnostima u obliku dječjih igara.

Učenici i učitelji OŠ Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu zajedno sa svojim učiteljima obilježili su dane vezane uz ljudsko zdravlje odnosno Tjedan kretanja, Europski dan bez automobila te Europski školski sportski dan, a sve u sklopu Europskog tjedna sporta.

Europski školski sportski dan inspiriran Mađarskim školskim sportskim danom, održava se u Hrvatskoj i drugih 15 europskih zemalja te je najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta. Glavni cilj te pan-europske inicijative je isticanje važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Europski tjedan mobilnosti ima cilj podići svijest javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova, potrebi primjene akcija za smanjenje zagađenja u urbanim sredinama, promociji prava na zdravi život te edukaciji građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu.

Vezano uz Europski dan bez automobila kad se zatvara promet motornim vozilima u užem središtu sela ili grada, ističe se kako čak i malim promjenama u pojedinaca, kao što su odlazak u školu ili na posao biciklom, javnim prijevozom ili hodanjem, odabiremo zdraviji način života.

Ne bi li i kalinovački učitelji i školarci pokazali koliko im je važno vlastito zdravlje i potreba za kretanjem, Europski tjedan sporta obilježili su zajedničkim okupljanjem ispred svoje škole Ivan Lacković  Croata, otamo krenuvši prema jezeru Batinske, gdje su uživali u sportskim aktivnostima u obliku dječjih igara.

Koordinatori ovih sportskih aktivnosti bili su učitelji Goran Ređep, Elizabeta Trepotec Marić i Martina Lovrak Ivanov.

čitam...