Sportske igre mladih

FOTO Klinci iz Radića i Nemčića zlatni u trčanju i graničaru

11:30h
0
Ekipa Katastrofa iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski // Foto: Sportske igre mladih, Facebook

Učiteljice su ponosne na izvanredne uspjehe koje klinci iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski već četiri godine, otkako sudjeluju na Igrama, ostvaruju, a zlatna medalja u trčanju male Anje Slavinić iz OŠ Braća Radić jako je razveselila sve njene prijatelje.

Učenici 2.c razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski osvojili su zlatnu medalju u graničaru na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu, a Anja Slavinić, učenica Osnovne škole Braća Radić, osvojila je pak zlatnu medalju u trčanju na 60 metara, s vremenom 8,49 te si tako osigurala odlazak na međunarodno finale Igara.

Koprivnička graničar ekipa Katastrofa pobijedila je u sve tri utakmice, a na putu do pobjede svladali su Mladost iz Osijeka, Zrinkiće iz Zagreba te ekipu iz Siska.


Filip Toth, koji je također učenik 2.c razreda OŠ Antun Nemčić, osvojio je pak drugo mjesto te tako osigurao srebrnu medalju u trčanju na 60 metara.

Na Završnici su se u trčanju iskazali i Fran Tušek i Nika Posavec iz 4.c razreda, Tina Zamljačanec iz 2.b i Šimun Švenda iz 3.a razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski. Svi su se oni našli među prvih pet plasiranih klinaca u svojim kategorijama.

Od učenika Osnovne škole Braća Radić odličnim se rezultatima mogu pohvaliti i Jan Tisaj, koji je u trčanju osvojio 7. mjesto te Chiara Markić, koja je trku završila na 5. mjestu.

Mentorice klinaca iz Nemčića, Suzana Hergotić, Đurđica Pošta i Senka Pintarić, ponosne su na uspjehe svojih učenika te javljaju kako su ovim rezultatima naši mladi sportaši osigurali nastup na velikom međunarodnom finalu, koje će se 23. kolovoza ponovno održati u Splitu.

– Ovo je već četvrta godina zaredom da s klincima iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski sudjelujemo na ovakvim igrama i jako smo ponosni na djecu koja iz godine u godinu ostvaruju odlične rezultate – izjavila je Đurđica Pošta te dodala kako su se i mentorice i djeca i na ovogodišnjim Igrama izvrsno zabavili.

– Kad smo mi sastrane gledali kako ta djeca izvanredno barataju loptom i kreću se po terenu komentirali smo da bi graničar trebao biti igra i za odrasle. Klinci su bili super i njih su ovaj uspjeh i zlatne medalje oko vrata najviše razveselili. No, najvažnije je da im nismo nametali nikakva očekivanja i pritisak, već su mogli stvarno uživati u igri. Rekli smo im da idemo na izlet i da se idemo zabaviti i ispalo je odlično – ispričala nam je pak još jedna ponosna učiteljica, Senka Pintarić.

čitam...