posebna hvala generalu Markaču

FOTO Kloštar Podravski u 14 mjeseci realizirao 20 projekata vrijednih 14 mil. kuna, načelnik Pavlović: Ravnomjerno ulažemo u sva naša naselja

Vertikala od državne pa do lokalne vlasti je jako važna, naglasio je Pavlović i zahvalio se županu i dožupanima, svim županijskim pročelnicima na velikoj sinergiji. Isto tako, zahvalio se i Vladi RH na pruženim sredstvima i na sufinanciranju. Posebno je istaknuo veliku

17:10h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Priredbom učenika OŠ Kloštar Podravski održanom u srijedu 29. svibnja povodom Dana škole započelo je obilježavanje općinskih dana. Svečani program nastavljen je idućeg dana polaganjem vijenaca poginulim braniteljima, kao i svetom misom i sajmom starina u Društvenom domu.

Ipak, najsvečaniji dan obilježavanja Dana općine bio je danas. Sve je počelo u 10 sati svečanim otvorenjem nove ceste Kozarevac – Mala Črešnjevica, nastavilo se otvaranjem dječjeg igrališta u Kozarevcu i natjecanjem u gađanju glinenih golubova, a glavni događaj bila je svečana sjednica koja je počela točno u podne u Društvenom domu u Kloštru Podravskom. 

Kako to i priliči jednoj općini kao Kloštar Podravski, na svečanu sjednicu stigli su mnogi ugledni uzvanici. Počasni dragi gost bio je general Mladen Markač, stigli su i saborski zastupnici Damir Felak i Vesna Bedeković, bio je tu i izaslanik Vlade RH Darko Sobota, stigao je i župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar,  potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman, načelnik PU Đurđevačke Marijan Slaviček, Marijan Štimac, predstavnik Hrvatskih voda Josip Fuček, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, načelnici susjednih općina, Petar Dombaj iz Drnja, Božica Trnski iz Hlebina, Mirko Perok iz Virja, Vjekoslav Maletić iz Ferdinandovca, Željko Grgačić iz Pitomače, iz općine Čačinci stigao je zamjenik načelnika i ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac i mnogi drugi uvaženi gosti.

Foto: Jurica Karan
Martina Keljar // Foto: Jurica Karan

Načelnik Siniša Pavlović napomenuo je kako je općina sprovela 18 projekata u posljednjih godinu i pol dana, a oni su odrađeni upravo da omoguće bolje uvjete života svim mještanima, na što je iznimno ponosan.

– Čast mi je stati za govornicu. Proslave poput ove trenuci se kad se saberu ideje, planovi, projekti i njihova realizacija. Neću puno govoriti o brojkama. U 14 mjeseci, od rođendana do rođendana, prijavili smo 28 projekata. Njih 20 je realizirano ili je u realizaciji, njihova vrijednost je 14 milijuna kuna. U 2018. godini imali smo 6,8 milijuna kuna izvornih prihoda, a do dana današnjeg izvorni prihodi su 4,5 milijuna kuna. Imamo još vrlo bitne projekte na koje čekamo, Aglomeracija u suradnji s Komunalijama vrijedna 140 milijuna kuna, školska sportska dvorana vrijednosti 9 milijuna kuna i polivalentni objekat vrijednosti 9 milijuna kuna. Ravnomjerno ulažemo u sva naša naselja – rekao je načelnik Siniša Pavlović.

Vertikala od državne pa do lokalne vlasti je jako važna, naglasio je Pavlović i zahvalio se županu i dožupanima, svim županijskim pročelnicima na velikoj sinergiji. Isto tako, zahvalio se i Vladi RH na pruženim sredstvima i na sufinanciranju. Posebno je istaknuo veliku

zahvalu generalu Mladenu Markaču.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Nema tjedna kad se ne čujemo, nema mjeseca da se neka vrata u Zagrebu ne otvore. Svi pomažu, ali samo je jedan general. Veliki prijatelj koji se nikad nije osjećao iskorištenim, već korisnim. Ne samo za Kloštar, već i za Đurđevac i za okolne općine – izjavio je načelnik Pavlović i zaradio veliki pljesak.

Za govornicu je stala Božica Trnski, načelnica Hlebina koja je pohvalila rad kolege Siniše Pavlovića. U istom tonu nastavili su saborski zastupnici Vesna Bedeković i Damir Felak, kao i župan Darko Koren. Darko Sobota prenio je pozdrave i čestitke Vlade RH. Završna riječ bila je rezervirana za počasnog gosta, generala Mladena Markača.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Ovdje je naglašena dobra suradnja sa županijom, to je lijepo čuti. Sad je bitno da se radi za dobrobit više županija, da se povezuju. Podravka je gospodarski centar, znate da nam rajčicu proizvode kraj Pule i u Istri. To sve mi možemo proizvesti, promijeniti način proizvodnje u općinama i to je ono što za nas Podravce donosi veliku korist. Naša domovina nažalost nije našla i stvorila jedno okružje u kojem bi svako hrvatsko dijete s ponosom moglo reći bio je hrvatski branitelj. I dok god to ne napravimo u Hrvatskoj i ne budemo radili na vjerskom i nacionalnom identitetu, što nam ostaje? – zaključio je Mladen Markač i pozvao sve da budu ponosni na časni oslobodilački rat, čime je zaradio veliki pljesak.

Slavlje općinskih dana tu ne staje, jer upravo traje natjecanje u kuhanju gulaša. Oko 18 sati trebalo bi biti proglašenje, a vrhunac zabavnog dijela bit će u 20 sati kada će cijelu općinu rasplesati i zabaviti poznate Gazde.

Nedjelja je rezervirana za Otvoreno prvenstvo RH u motocrossu koje se održava na Karasovom brijegu u Kozarevcu.

čitam...
Loading...