kulturna scena

FOTO Knjiga i film Vlaste Delimar o rušenju stare kuće i radionice zainteresirali brojno građanstvo

Rušenje kuće u Štaglincu ima više značenja.

08:41h
0

U koprivničkom kinu Velebit u subotu je pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, poznata koprivnička performerica Vlasta Delimar predstavila knjigu Užarska radionica Ivana Delimara te je ujedno premijerno prikazan i dokumentarni film koji prati istoimenu knjigu. Radi se o dokumentaciji rušenja stare kuće i radionice oca Vlaste Delimar u Štaglincu. Uz brojne goste, događaju je u ime Grada Koprivnice prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić koji se okupljenima obratio sa nekoliko riječi.

– Brojni današnji gosti koji su stigli na ovaj događaj iz svih krajeva naše zemlje, zaista govori mnogo o našoj Vlasti i njezinom djelovanju na kulturnoj sceni. Lijepo je znati da imamo umjetnike s kojima se možemo ponositi i koji puno daju za naš grad i naš kraj. Ova današnja promocija jedan je novi početak Vlaste koja se na velika vrata vratila u Koprivnicu i koja ima fantastičnu viziju za nove projekte u idućih 10 do 15 godina – rekao je u svom pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

Rušenje kuće u Štaglincu ima više značenja. Rušenje dijela imanja ujedno je rušenje kultnog mjesta performansa, a prazni poravnati teren može poslužiti kao plodno tlo za nova događanja i nove performanse.

čitam...
Loading...