DJEČJI VRTIĆ MASLAČAK

FOTO Književnica Sunčica Orešić zainteresiranim Zvončićima predstavila svoja djela i likove

Zvončićima se posebno svidjela bajka Joha i vilenjaci koju su rado listali i promatrali ilustracije, koje su također djelo same autorice te su uz njenu pomoć crtali i bojali likove iz bajke.

13:48h
0
Foto: Grad Đurđevac

Dječja skupina Zvončići u vrtiću Maslačku ugostila je posebnu gošću, književnicu Sunčicu Orešić koja živi i stvara u Kalinovcu.

Piše pjesme, kratke priče za djecu i odrasle te bajke. Dobitnica je brojnih nagrada, a posebno se ističe nagrada Fran Galović za kratku priču Zdelka prnjava. Njeni radovi objavljuju se u Smibu, Modroj lasti i Zvrku. Autorica je i teksta za pjesmu Kriv je dimnjačar s kojom je Dječji zbor Maslačak nastupio na Dječjem festivalu Kukuriček.

Sunčica je djecu upoznala s nekoliko svojih djela i njihovim bajkovitim likovima. Također je pročitala i nekoliko svojih pjesama zanimljivih naslova: Medo reper, Vidljivo, nevidljivo, Gdje se skrio brk i slično.

Zvončićima se posebno svidjela bajka Joha i vilenjaci koju su rado listali i promatrali ilustracije, koje su također djelo same autorice te su uz njenu pomoć crtali i bojali likove iz bajke. To je bajka o vilama i vilenjacima koji žive u Crnim jarkima, posebnom rezervatu šumske vegetacije – jedinstvenom u Europi. Bajka Joha i vilenjaci nije samo obična bajka nego djelo koje uči kako voljeti i čuvati svoj dom, s posebnim naglaskom na ekologiji. Na kraju našeg druženja, Sunčica je djeci poklonila priču Pak je to se po domaće, napisanu posebno za njih.

Susret s književnicom djeci je bio vrlo zanimljiv te su htjeli da ostane s njima i čita im još priča. Kako to ipak nije bilo moguće, dogovoren je još jedan književni susret u vrtiću Maslačku.

čitam...
Loading...