Ograđena i ostavljena

FOTO Konačno popravljena rupetina nasred Podravske magistrale koja je tjednima ugrožavala vozače i putnike autobusa

Radnici su je ogradili, postavili na nju daske te znak obilaženja, no njen položaj uzrokuje probleme vozačima iz oba smjera.

17:00h
0
n
Foto: Matija Gudlin

Na ulasku u Novigrad Podravski, nekoliko metara nakon table s imenom mjesta, već neko vrijeme stoji velika rupa nasred Državne ceste 2, odnosno Podravske magistrale, koja vozačima znatno otežava život.

Točnije, kako su nam rekli mještani, rupa je tamo već više od mjesec dana. Radnici su je ogradili, postavili na nju daske te znak obilaženja, no njen položaj uzrokuje probleme vozačima iz oba smjera.

– To je tako već dugo, jednostavno se ništa ne događa, nema nikoga tko to popravlja ili radi išta na tome. Da bude gore, u obilaženju te rupetine mora se prelaziti na autobusno stajalište, što još dodatno ugrožava sigurnost svih – rekao nam je mještanin, koji je želio ostati anoniman.

Uputili smo upit u Hrvatske ceste kako bismo doznali gdje je zapelo sa sanacijom te rupe i igrom slučaja sve je popravljeno istoga dana.

– Nakon otklonjenog kvara na vodovodnoj mreži od strane subjekta Komunalije Đurđevac, i saniranog donjeg ustroja kolničke konstrukcije sukladno tehničkim uvjetima,  29. kolovoza izvršeno je završno asfaltiranje habajućim slojem asfalta – odgovorili su iz Hrvatskih cesta.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

 

Foto: Jurica Karan