Tradicionalna manifestacija

FOTO Uz koncerte, ples, tombolu i talent show brojni gosti obilježili Dane kruha u Legradu

17:30h
0
Talent show // Foto: Gordan Cvetnić

Tijekom večeri okupljene je zabavljao tamburaški sastav Dravski pajdaši, održao se talent show Legrada u kojemu su se pjevale popularne skladbe i recitiralo se, a priređena je i tombola, večera te ples uz Opium Band.

U subotu su se u Legradu održali Dani kruha, tradicionalna manifestacija koja je okupila mnoge mještane i goste koji su uživali u bogatom kulturnom i zabavnom programu.

Među brojnim gostima bili su i obnašatelj dužnosti gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik općine Legrad Ivan Sabolić, njegova zamjenica Kristina Turk, načelnik općine Donja Dubrava Dražen Miser, vijećnici i mnogi drugi.

Dani kruha // Foto: Gordan Cvetnić
Dani kruha // Foto: Gordan Cvetnić

Osim Udruge žena Legrad, koja je i organizirala manifestaciju, posjetile su je i mnoge druge udruge žena iz mjesta diljem županije.

Tijekom večeri okupljene je zabavljao tamburaški sastav Dravski pajdaši, održao se talent show Legrada u kojemu su se pjevale popularne skladbe i recitiralo se, a priređena je i tombola, večera te ples uz Opium Band. Naravno, nije nedostajalo ni poslastica od kruha.

Udruga žena Legrad djeluje već 65 godina i brine za aktivni društveni život u svom mjestu, zalaže se za razvoj društvenog života žena ruralnih područja te čuvaju kulturnu baštinu.

– Sudjelujemo u društvenim aktivnostima na nivou općine i županije, pomažemo udrugama u svom mjestu, uključujemo se u humanitarne akcije županije, organiziramo stručna predavanja o zdravlju i o položaju žena u društvu – opisala je samo dio aktivnosti Udruge njena predsjednica Branka Habek.

čitam...