Dan sjećanja

FOTO Koprivnica, Đurđevac i Križevci dostojanstveno se prisjetili žrtava Vukovara, povorke obasjale gradove lampionima

09:00h
0

Jučer je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara diljem Hrvatske, pa tako i u Podravini i Prigorju.

U organizaciji Mažoretkinja grada Koprivnice i Gradskog odbora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, uz služenje svete mise za sve poginule i nestale branitelje od strane župnika Župe Blaženog Alojzija Stepinca Davora Šumandla kod Vučedolske golubice, simbolično upaljenim lampašima povorka je krenula prema Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje Domovinskog rata pokraj Gradske vijećnice. Sudjelovali su mnogobrojni građani, branitelji, veterani, obitelji ubijenih i nestalih branitelja i civila, izviđača, školaraca i drugih.

U ime Grada Koprivnice u povorci sjećanja sudjelovali su i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Dario Jembrek.

U Đurđevcu su kolonu predvodili gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović. Po peti puta zapaljene svijeće u Ulici grada Vukovara. Također, i ove je godine Osnovna škola Đurđevac na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu organizirala obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar pod nazivom “I u mom gradu Vukovar svijetli”. Učenici, nastavnici i roditelji su u koloni zajednički krenuli od zgrade Osnovne škole do središta Trga sv. Jurja, gdje su položili svijeće i ispisali znak srca i riječ mir za 28. godišnjicu pada Vukovara.

U prigodnom programu sa recitacijama u čast Vukovaru nastupili su učenici Osnovne škole, Strukovne škole i Gimnazije Đurđevac. Molitvu za sve žrtve tragedije u Vukovaru i sve poginule u Domovinskome ratu predvodio je župnik Marko Rac.

Obilježavanje se održalo i u Križevcima. Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Križevci odali su počast gradu heroju Vukovaru i zapaliti lampaše ispred župne crkve svete Ane u Križevcima te kroz brojne druge ulice. Molitvi i paljenju lampaša prisustvovali su gradonačelnik Mario Rajn, predsjednik Gradskog vijeća, Marko Katanović te gradski službenici.

Loading...