pomoć u školovanju

FOTO Koprivnica i dalje stipendira svoje mlade, studentica sestrinstva Irena Vidović: Iskoristit ću to za financiranje studentskog života

U proračunu Grada Koprivnice za stipendije je izdvojeno tri milijuna kuna.

11:24h
0
Foto: Jurica Karan
Irena Vidović // Foto: Jurica Karan

Grad Koprivnica nastavlja stipendirati svoje studente. Gradonačelnik Jakšić u gradskoj je vijećnici ugostio studente kojima su svečano uručene diplome. Stipendije iznose od 550 za redovne studente u Hrvatskoj, 800 kuna za redovne studente deficitarnih zanimanja pa sve do 1600 kuna za redovite studente s invaliditetom većim od 50 posto, a školuju se izvan granica Lijepe naše.


Zbog epidemioloških mjera pozvan je samo određen broj studenata, oni koji studiraju deficitarna zanimanja, poput sestrinstva, građevine, strojarstva i sl. Okupljenim mladim umovima obratio se gradonačelnik Mišel Jakšić.

– S obzirom na sve ono što nas je zateklo u 2020. godini, jedino što mogu reći jest nek vam 2021. bude bolja. Prije svega želim vam da imate zdravlja, shvatili smo koliko je ono važno, a s obzirom na ono što ste prikazali u dosadašnjem školovanju uopće ne sumnjam da ćete to nastaviti odrađivati i dalje. Jako smo ponosni na sve stipendiste, na cijeli projekt jer Koprivnica je grad koji najviše u RH izdvaja za stipendiranje svojih studenata – rekao je gradonačelnik i pozvao sve studente da se vrate u svoj grad, stvore obitelj i svoje znanje podijele s društvenom zajednicom.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Broj studenata koje stipendira Grad uvijek se kreće od njih 420 do 450. Točan broj znat će se krajem siječnja, kad se studenti koji su dobili dvije stipendije, npr. gradsku i županijsku, odluče koju će primati. U proračunu Grada Koprivnice za stipendije je izdvojeno tri milijuna kuna.

Irena Vidović, studentica druge godine studija sestrinstva na Sveučilištu Sjever u Varaždinu kazala je kako će joj ovih 800 kuna jako dobro doći.

– Drago mi je da je Grad prepoznao sestrinstvo kao deficitarno zanimanje. Puno mi znači ova stipendija, živim u studentskom domu, on i dalje košta tako da će stipendija ići na financiranje studentskog života u Varaždinu. Plan je ostati u Hrvatskoj, ali ako ne bude išlo, onda nešto… barem ću pokušati tu u Hrvatskoj – rekla je Irena.

 

čitam...