TURISTIČKA PATROLA

FOTO Koprivnica primila Večernjakovu nagradu najbolje kontinentalne destinacije, Jakšić: I dalje ćemo brendirati ponudu kojom se ponosi cijela Hrvatska

Prije deset godina šalili su se kako Koprivnice nema niti na vremenskoj prognozi. Danas se puno toga promijenilo, izjavio je gradonačelnik Koprivnice.

12:27h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Dodjela nagrada Turističke patrole u organizaciji Večernjeg lista i Grada Koprivnice održana je danas u Galeriji Mije Kovačića.


Koprivnica je po izboru Večernjeg lista, čiji su reporteri istražili 20 morskih i 20 kontinentalnih destinacija, dobila titulu najbolje kontinentalne destinacije Hrvatske. Općina Lumbarda je, pak, najbolja destinacija na Jadranu.

– Hvala onima koji prepoznaju što se radi u Hrvatskoj, i vode brigu o zastupljenosti svih krajeva. Lijepo je znati kako netko prepoznaje i podržava tvoj rad. Prije deset godina šalili su se kako Koprivnice nema niti na vremenskoj prognozi. Danas se puno toga promijenilo. Moć medija je velika. Nagrada nam je veliki poticaj za daljnji razvoj, ne samo turizma, već i cijelog grada – kazao je gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić.

Zahvalio se i suradnicima, građanima, Turističkoj zajednici na čelu s direktorom Renatom Labazanom te gospodarskim subjektima među kojima je Podravku nazvao kraljicom Hrvatske gastronomije.

– I dalje ćemo brendirati turističku ponudu kojom se ne ponosi samo Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija nego cijela Hrvatske – zaključio je, istaknuvši Renesansni festival kao nacionalni brend koji dobiva sve veću podršku Ministarstva, pri čemu je aktualni ministar Gari Cappelli prvi posjetio manifestaciju.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Već 30 godina Večernji list obilazi Hrvatsku s ciljem poboljšanja turizma

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić kazao je kako više od 30 godina obilaze Hrvatsku sa željom prezentiranja domaćeg turizma kakav bi trebao biti.

– Nismo bili zločesti. Ukazivali smo na probleme i dobre stvari, pokušavajući turističkim djelatnicima ukazati što trebaju popraviti – izjavio je Klarić, objasnivši kako su neki od kriterija bili uređenost i ponuda grad, čime je stvorena opća ocjena.

Valja istaknuti kako su kontinentalni dio Hrvatske počeli nagrađivati prije tri godine, dok je raniji fokus bio postavljen na Jadran.

Pomoćnik ministra turizma Robert Pende čestitao je nagrađenima, kao i organizatoru.

– Uloga medija u boljitku turizma izuzetno je važna. Tržište je turbulentno, Hrvatskoj se teško boriti i opstati. Ove godine turizam je polučio izvrsne rezultate, unatoč početnim ‘šepanjima’ – riječi su pomoćnika ministra.

Na ceremoniji su uručene nagrade Šampioni turizma 2019. te tradicionalne Večernjakove zvjezdice najboljim restoranima, a cjelokupni program kulturno-umjetničku notu dobio je nastupom Folklornog ansambla Koprivnica.

Prisustvovali su i predsjednik Hrvatske gospodarske komore dr. sc. Luka Burilović, načelnik Općine Lumbarda Igor Kršinić, direktor Sektora za strateške komunikacije Hrvatske turističke zajednice Nenad Gorjanović, načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, vlasnici i direktori vodećih hotelijerskih kuća i tvrtki pružatelja usluga u turizmu te direktori lokalnih i županijskih turističkih zajednica.

čitam...