projekt bilježnica

FOTO Koprivnica s partnerima osigurala 43500 bilježnica za 2450 svojih učenika, čekaju ih i radne bilježnice i Kulturni vodič Koprivnice

Napomenuo je i projekt radnih bilježnica gdje je napravljen iskorak, 700 tisuća kuna iskorišteno je za radne bilježnice.

10:38h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Grad Koprivnica zajedno s partnerima pripremio je besplatne bilježnice za sve učenike, polaznike osnovnih škola s područja grada, kao i besplatne radne bilježnice za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač. Iz Grada su istaknuli da je ovo jedan od najznačajnijih projekata.

Možemo se pohvaliti da će trinaesti puta za redom 2450 učenika dobiti 43500 bilježnica. projekt je vrijedan 220 tisuća kuna. Moram naglasiti da bez sponzora ove hvalevrijedne priče ne bi bilo. Njima velika hvala. Ponosni smo na ovu suradnju i što imamo takve gospodarske subjekte u našem gradu, subjekte koji ostvaruju sjajne rezultate – izjavio je gradonačelnik Jakšić.

Napomenuo je i projekt radnih bilježnica gdje je napravljen iskorak, 700 tisuća kuna iskorišteno je za radne bilježnice.

Drago mi je da je konačno prevladalo mnijenje u državi da je osnovnoškolstvo obavezno i da bi udžbenici trebali biti na teret ministarstva. Ovo je početak naših viđanja u vremenu pred nama jer u narednih mjesec dana čeka nas puno predstavljanja i početaka i završetaka projekata – najavio je Jakšić.

Bilježnice su oslikane motivima sponozora, od Mirka Reciklirka pa do bilježnica s motivima Podravke i Erste i Podravske banke, i tako dalje. U moru bilježnica nalazi se i Kulturni vodič Koprivnice, o čemu je više rekao ravnatelj Muzeja Robert Čimin.

– To smo zamislili kao edukativnu knjižicu kojom bi voljeli upoznati osnovnoškolce, ali i njihove roditelje s povijesti našeg grada. Često smo svjedoci da prolazimo pored objekata, prostora, znamenitosti u gradu, a ne znamo puno o njima. Ako ne poznajemo svoj grad, onda nećemo znati kako dalje. Ovakvih projekata u Hrvatskoj nema. Hvala školama na suradnji – riječi su ravnatelja Muzeja.

 

čitam...
Loading...