Svečana procesija

FOTO/VIDEO Koprivničanci proslavili Tijelovo euharistijskim slavljem te moleći i pjevajući u povorci gradom

Osim kroz simboliku kruha i vina kao tijela i krvi Krista, koji se vjernicima podao kao duhovna hrana, Tijelovo se obilježava i kroz svečanu procesiju.

12:22h
0
Svečana procesija
Svečana procesija Koprivnicom // Foto: Ivan Brkić

Uz odjek crkvenih zvona cijelim gradom, pjesmu i molitvu te bacanje latica malih ministranata, stotine su građana prošle u svečanoj procesiji centrom Koprivnice.

Danas je Tijelovo, katolički blagdan kojim se svetkuje Presveto Tijelo i Krv Kristova. Obilježava se uvijek deveti četvrtak po Uskrsu, odnosno četvrtak nakon svetkovine Presvetog Trojstva.

Osim kroz simboliku kruha i vina kao tijela i krvi Krista, koji se vjernicima podao kao duhovna hrana odnosno kroz kruh koji je na posljednjoj večeri podijelio svojim učenicima, Tijelovo se obilježava i kroz svečanu procesiju.

Kako diljem Hrvatske, tako i Podravine i Prigorja odnosno i u samoj Koprvinici i okolici, svečane povorke vjernika ulicama nose presveti oltarski sakrament svjedočeći tako svoju vjeru.

U Koprivnici su danas od devet sati vjernici svih gradskih župa zajednički sudjelovali na misnom slavlju spomena na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak, u Župi sv. Antuna Padovanskog.

Potom su u svečanoj procesiji uz pjesmu i molitvu, od franjevačke crkve krenuli preko centra grada te uz koprivničku bolnicu prema Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca na Lenišću, gdje je procesija završena.

Svečana procesija povodom Tijelova

Posted by Epodravina.hr on Donnerstag, 15. Juni 2017

čitam...
Loading...