TRG KRALJA ZVONIMIRA

FOTO Koprivničanci žustro raspravljaju o neredu na igralištu kod TKZ-a, Gradska uprava najavljuje sanaciju

Sva igrališta redovno se obilaze od strane Komunalca. Vezano uz navedenu situaciju u Gradu nije zaprimljen poziv za prijavu nastale štete, pojasnili su iz Gradske uprave.

12:30h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Igralište na Trgu kralja Zvonimira ovih je dana tema rasprave na društvenoj mreži, a pokrenula ju je majka koja se požalila na trenutno stanje na ovoj djeci omiljenoj gradskoj lokaciji za zabavu.

– Ajd’ što je iskopano, ali su bar mogli tlakavce i ostale gromade kamenja pokupit’… – napisala je Maja Klasić te dodala kako igralište izgleda kao da nije korišteno deset godina.

– Sve je strgano, u pješčaniku se vide tragovi šapa kak su peseki fino zatrpali. Djeca će praviti tortice – nadovezala se M. Klasić te izazvala na raspravu još neke istomišljenike, ali i one koji smatraju da su još veći problem susjedi iz okolnih zgrada koji izvode svoje ljubimce na igralište da obave nuždu. Drugi su pak mišljenja da nisu psi ti koji stvaraju probleme, već roditelji čija djeca za toplijih mjeseci znaju obavljati nuždu ispod balkona okolnih zgrada.

U ponedjeljak ujutro obišli smo spomenuto igralište na kojem nije bilo nikog živog, a ni spomenutih pasa. Istina, oko klackalice je bila razbacana veća količina građevinskog materijala. Igralište za šah tužno i jadno izgleda s uništenim figurama, a ni uništena klupa koja bi svoju funkciju imala kad bi joj se zamijenila ta jedna slomljena daska, ne doprinosi ukupnom dojmu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

No, iako je taj dio igrališta u “neredu” pozitivna je činjenica kako ni jedno igralo nije uništeno.

Podsjetimo, Grad Koprivnica ovo je igralište u potpunosti preuredio pred točno pet godina za iznos od 200 tisuća kuna. Bio je tada sa svojim novim igralima prava moderna atrakcija brojnim klincima i roditeljima, ali i ostao omiljeno mjesto za odmor, ispijanje kavice, razgovore i igru u koje god doba dana.

Ovih se dana kod igrališta provode radovi čiji su investitor Koprivničke vode, a izvođač Koming, pojasnili su u Gradu Koprivnici.

– Prilikom provođenja istih, dio pločnika je uklonjen te je sukladno istom došlo do sakupljanja viška građevinskog materijala. Nažalost, netko je dio navedenog materijala razbacao po igralištu. Radovi su još u tijeku i po završetku istih igralište će biti vraćeno u prvobitno stanje – pojasnila je Ivana Ledinski Cvetković, viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnostima.

Također, kako je potvrdila, potrgana klupa bit će sanirana. Inače, na svakom igralištu postoji tabla s natpisom kome se građani mogu javiti ako primijete kvar.

– Sva igrališta redovno se obilaze od strane Komunalca. Vezano uz navedenu situaciju u Gradu nije zaprimljen poziv za prijavu nastale štete – pojasnili su iz Grada.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija