poznati gosti

FOTO Koprivnička Airsoft udruga Podravina kroz Boot Camp Junior u Križevcima učila djecu novim nesvakodnevnim vještinama

Zahvaljuju i umirovljenom brigadiru OSRH Darku Kereši koji je, kao gost-predavač ispred Udruge branitelja Koprivničko-križevačke županije, polaznike kampa učio o domovinskom odgoju te Branku Zorku, tajniku Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, koji je posjetio kamp i podržao daljnju provedbu projekta.

14:44h
0
Airsoft // Foto: Marko Hanžeković
Airsoft // Foto: Marko Hanžeković

Airsoft udruga Podravina iz Koprivnice proteklog je vikenda, 7. i 8. travnja 2018. godine, na prostoru Zabavno-avanturističkog parka Pitagora u Križevcima uspješno održala prvi ovogodišnji Boot Camp Junior. Riječ je o kampu namijenjenom djeci osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom učenja novih vještina s kojima se uglavnom ne sreću u svojoj svakodnevici kao što su vještine boravka u prirodi, prva pomoć, samoobrana, orijentacija u prirodi, streličarstvo, domovinski odgoj te kultura ophođenja oružjem, odnosno opasnostima koje ono ima za posljedicu.

Kamp je proveden u suradnji s koprivničkim Klubom tajlandskog boksa Samurai, a u njemu je sudjelovalo 25-ero djece koja su praktičnu i teorijsku nastavu iz navedenih tema prošla pod vodstvom stručnih instruktora.

Na kraju kampa za sudionike je održano natjecanje koje je bilo osmišljeno na način da djeca što brže prođu prepreke na poligonu zaustavljajući se na radnim točkama na kojima su im instruktori postavljali pitanja iz tema o kojima su učili na kampu te su na kraju poligona morali gađati padajuće mete airsoft replikom.

Cilj je da ovaj projekt bude prepoznat i da se provodi i u drugim županijama, u organizaciji airsoft klubova/udruga i drugih udruga koje dijele iste ciljeve te imaju kapacitet i želju za provedbu ovakvog projekta. Također je želja da kroz međusobnu suradnju razmjenjuju iskustva i ideje te da uspostavimo standardiziranu provedbu ovog projekta. Sam projekt, kroz njegov edukativan karakter i planski razvoj, ima svrhu prikazati društvenu korisnost kako samih airsoft klubova, tako i partnera, sponzora te ostalih suradnika u provedbi projekta. Za njegovu dugoročnu održivost vrlo je važno da je prepoznat od lokalne samouprave te da se i uz njihovu podršku može razvijati i unaprjeđivati.

Airsoft // Foto: Marko Hanžeković
Airsoft // Foto: Marko Hanžeković

Ovim putem zahvaljuju Gradu Križevcima i gradonačelniku Mariju Rajnu na potpori u provedbi projekta i prepoznavanju njegove koristi i potencijala. Zahvaljuju i umirovljenom brigadiru OSRH Darku Kereši koji je, kao gost-predavač ispred Udruge branitelja Koprivničko-križevačke županije, polaznike kampa učio o domovinskom odgoju te Branku Zorku, tajniku Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, koji je posjetio kamp i podržao daljnju provedbu projekta.

Airsoft udruga Podravina kampove za djecu u Koprivnici organizira od 2016. godine, dok se ove godine projekt širi i na ostale dijelove Koprivničko-križevačke županije. Sljedeći po redu Boot Kamp Junior održat će se u Koprivnici od 16. do 20. lipnja na prostoru kampusa, a predviđeno je da na njemu sudjeluje 50-ak djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. O načinu prijave i dodatnim informacijama, Udruga će roditelje i djecu pravovremeno obavijestiti putem medija te svojih internetskih stranica i društvenih mreža.