FOTO Koprivnička knjižnica // Davor Rostuhar oduševio publiku putopisnim predavanjem o Butanu

11:48h
0
Na predavanju Davora Rostuhara tražio se stolac više // Mario Kos

Rostuhar je vrlo interesantno i poetično prikazao zemlju koja je do nedavno bilo potpuno zatvorena i izolirana od svijeta. Njegove uvijek odlične fotografije i zanimljive priče odlično su dočarale život i zemlju Butanaca – oduševljen je nakon predavanja bio jedan Koprivničanac.

“Navuci cipele dugoprugašice, stavi u ruksak ono najnužnije i kreni u planinu”, u jednoj od svojih pjesama savjetuje Davor Rostuhar, koji je jučer navečer u koprivničkoj knjižnici okupio velik broj zainteresiranih građana na svom multimedijalnom putopisnom predavanju i predstavljanju nove knjige U zemlji zmaja. Rostuhar je govorio o Butanu, većini nepoznatoj i tajanstvenoj zemlji Dalekog istoka, koju je on prošao pješice.


– Rostuhar je vrlo interesantno i poetično prikazao zemlju koja je do nedavno bilo potpuno zatvorena i izolirana od svijeta. Njegove uvijek odlične fotografije i zanimljive priče odlično su dočarale život i zemlju Butanaca – oduševljen je nakon predavanja bio jedan Koprivničanac.

Davor Rostuhar pisac je i fotograf // Mario KosZagrepčanin Davor Rostuhar (33) od 2008. godine ima status samostalnog umjetnika, a radi kao pisac i fotograf. S dvojicom kolega osnovao je Klub za ekspedicionizam i kulturu u sklopu kojeg organiziraju putovanja i ekspedicije u manje poznate i udaljene krajeve svijeta.

“Cilj im je na tim putovanjima istraživati i upoznati malo poznate kulture, dokumentirati ih te putem predavanja educirati javnost i pritom promovirati ideje o interkulturalnoj toleranciji. Knjiga U zemlji zmaja peta je knjiga koju je ovaj autor objavio. Ostale objavljene knjige putopisne i popularno znanstvene tematike su Degustacija slobode (2012.), Džungla (2009.), Na putu u skrivenu dolinu (2006.) i Samo nek’ se kreće (2003.) te fotomonografija i prva knjiga s tematikom iz Hrvatske – Hrvatska iz zraka”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Rostuharovu izložbu Hrvatska iz zraka na središnjem koprivničkom Zrinskom trgu proteklih tjedan dana vidjelo je mnoštvo građana i dobila je samo pozitivne i visoke ocjene, isto kao i u brojnim hrvatskim gradovima koji su je imali čast dosad ugostiti.

Koprivničanci nisu skrivali oduševljenje predavanjem // Mario Kos

 

 

čitam...